Поредицата по комиксите на "Марвъл" Inhumans има премиера на най-големите киноекрани на 1 септември - но първите отзиви не са обнадеждаващи

Нечовеците са ни познати от сериала "Агентите на ЩИТ", но в Inhumans (Нечовеците) са издигнати до кралска династия, която управлява тайната държава Атилан, базирана на Луната.

Тези комиксови персонажи, които се присъединяват към филмовата вселена на "Марвъл", са създадени от Стан Лий и Джак Кърби през 60-те. В ролите на управляващата двойка Черния гръм и Медуза влизат съответно Ансън Маунт от сериала Hell on Wheels / "Ад на колела" и Серинда Суон (Афродита в "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии").

Към тях се присъединява Иуан Реон, по-известен като Рамзи Болтън от сериала "Игра на тронове". Новата му роля е на кралския брат Максим, който периодично опитва да вземе властта...

Виж още: Злодеят от Зимен хребет можел и да пее

Новият сериал е заснет с IMAX камери, а първите два епизода излизат ексклузивно от 1 септември само в IMAX кината и преди световната тв премиера на осемте серии в края на месеца.

Сюжетът: Кралското семейство на Нечовеците е разбито с военен преврат. След като едва успяват да се спасят, членовете му попадат на Хаваите. Изненадващата връзка на супергероите с околния свят и човечеството може да спаси не само тях, но и Земята...

Първите реакции не бяха обнадеждаващи още на Comic Con, където го посрещнаха с насмешка, а критиката вече предрича, че това е тв катастрофата на годината.

Според британския в. "Гардиън" единствената надежда за по-нататъшен успех е в един от най-любимите герои в комиксовата вселена на "Марвъл" - гигантския булдог Локджо, който има камертон на главата си и може да се телепортира където си поиска.