"Вълшебен ден" се изпълнява от малката Лидия Ганева, а в клипа участват още 20-ина деца с разностранни таланти

След като две години подред участието ни на детската Евровизия беше в стила на "Ку-ку бенд", този път БНТ делегира музикалния избор на Графа и резултатът е "Вълшебен ден".

Тя се изпълнява от 10-годишната пловдивчанка Лидия Ганева, избрана с конкурс, в чието жури беше и самият Влади Ампов.

Сам започнал кариерата си на 10, когато пее със своите родители от трио "Спешен случай", сега той е написал музиката и аранжимента на песента, като е и сред беквокалистите заедно с Прея.

Негов съавтор на текста, основно на български, е Илия Григоров. Посланието им за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене, е допълнено за финал с англоезични строфи, че цветът на кожата е без значение.

Клипът с участието на 20 деца с таланти в музиката, танците и спорта е дело на Васил Стефанов. Там Лидия носи дълга бяла рокля, създадена специално за нея от дизайнерката на Family Haski Радина Томчева.

"Самите деца са вълшебни сами по себе си. Тези, които участват във видеото, са феноменални и успяха да покажат това по най-добрия начин. За ограниченото време от 3 минути исках да има максимален брой деца. Мисля, че е важно ти самият да имаш деца, за да разбереш как да се отнасяш към тях. Другото е да имаш много търпение и да работиш бързо, за да не се изпусне моментът", обяснява режисьорът, чиято амбиция е била да покаже уникалността и таланта на всички деца.

14-ото издание на песенния конкурс Детска Евровизия е на 20 ноември във Валета, след като миналата есен в София победата отново отиде у представителката на Малта.

За първи път спектакълът се излъчва от три места и започва в по-ранен час от обичайното - 17 ч. местно време, а регламентът изключва гласуване на публиката.

Миналата година България беше домакин на песенния конкурс за деца и се представи с "Цветът на надеждата", а с "Планетата на децата" през 2014 г., отново в малтийската столица, спечелихме най-високото си класиране досега - второ място за Крисия в съпровод на пиано от Хасан и Ибрахим.