Party Like A Russian (Купонясвай като руснак) е сингъл от предстоящия му албум Heavy Entertainment Show, но певецът отрича парчето да е посветено на Путин - който междувременно беше възпят от носител на "Оскар"

Ние, британците, сме убедени, че правим най-яките купони - и всяка нация мисли това за себе си, но истината е, че най-силни в това са руснаците, обяснява Роби Уилямс по повод своя "руски" клип.

Party Like A Russian (Купонясвай като руснак), написана съвместно с отдавнашния му съавтор Гай Чембърс, е първи сингъл от 11-ия му албум Heavy Entertainment Show, който излиза в началото на ноември и включва още композиции от Ед Шийрън и The Killers.

Провокативното заглавие на песента всъщност се отнася за елитарните партита на олигарсите, които британската попзвезда се опитва да осмее. В родината им обаче коментират видеото като обидно, насаждащо погрешни стереотипи, дори расистко, а Уилямс се обвинява, че си прави реклама на чужд гръб.

Междувременно медиите на Острова, част от които са в руски ръце, побързаха отсега да провъзгласят предстоящия албум за най-големия провал на Роби Уилямс. Самият той пък отрича да е визирал президента Владимир Путин - и обяснява:

"В Русия живеят 147 млн. души и не искам да ги разстройвам по никакъв начин, а и не знам какво чувство за хумор имат. Не се подигравам на никого, дори трябваше да смекча текста, за да е по-политически коректен."

Party Like A Russian съдържа и семпъл от музика на Сергей Прокофиев (Танца на рицарите от балета "Ромео и Жулиета").

Heavy Entertainment Show е първият му дългосвирещ проект след като по-рано тази година подписа договор със звукозаписната компания "Кълъмбия рекърдс UK", част от семейството на "Сони мюзик".

Междувременно Владимир Путин е възпят в предстоящия албум на Ранди Нюман. Композиторът е носител на "Оскар" за песните си към анимациите "Таласъми ООД" (If I Didn't Have You) и "Играта на играчките 3" (We Belong Together), а It's a Jungle Out There озвучи популярния сериал "Монк".

Новото му парче, озаглавено Putin, било вдъхновено от ваканционните снимки на руския президент отпреди няколко години, на които държавният глава лови риба гол до кръста.

Притеснително е, когато личност с толкова много власт върши такива неща, но същевременно е и някак си забавно, коментира Нюман в интервю. Според американски медии характерният му стил на музициране представя Путин като анимационен злодей, а излизането на песента съвпада с обтягането на отношенията между Москва и Вашингтон.