Бенедикт Къмбърбач се присъедини към плеядата звезди, които са били гост-вокалисти в Comfortably Numb, ключово парче от албума "Стената" (1979)

След разпадането на "Пинк Флойд" и Роджър Уотърс, и Дейвид Гилмор изпълняват Comfortably Numb на соловите си концерти, като през 2011-а китаристът дори гостува еднократно в турнето "Стената", с което бившият му колега е идвал и у нас.

В ролята на всеки от тях за този дует са влизали различни гост-вокалисти - с Уотърс например са пели Ван Морисън и "Дъ бенд" (на концерта в Берлин през 1990 г.), Дон Хенли от "Ийгълс" и Еди Ведър от "Пърл джем".

Неговата партия с Гилмор са изпълнявали Дейвид Боуи (през 2007 г.), Боб Гелдоф, който играе във филма на Алън Паркър с музиката от "Стената", а сега - и Бенедикт Къмбърбач.

Актьорът от сериала "Шерлок", когото тази есен ще гледаме като комиксовия магьосник Доктор Стрейндж, излиза на сцената за финал на един от концертите, които Гилмор изнесе в края на септември в лондонската "Ройъл Албърт хол".

По-рано тази година китаристът на "Пинк Флойд" навърши 70.

Освен с проникновения си текст, Comfortably Numb, което е негова съвместна композиция с Уотърс, въздейства и с две от най-изящните китарни сола за всички времена.