Дъщерята на имигрант от Африка, Дестини Чукуниере от Малта победи безапелационно в София с жизнерадостна песен, която съдържа и актуално послание

12-годишна Арета Франклин от Малта спечели детската Евровизия снощи в "Арена Армеец". Not My Soul, изпълнена от Дестини Чукуниере, получи максималния брой точки и от България. Водеща на вечерта беше певицата Поли Генова.

Младата певица е дъщеря на известния нигерийски футболист Ндубиси Чукуниере, който играе в Малта от 1997 г. и вече е гражданин на ЕС.

Тя започва да учи пеене при вокален педагог на 9-годишна възраст, а се занимава и с актьорско майсторство.

Печели националната селекция с Think на Арета Франклин, а на финала в София се явява с Not My Soul (Не и душата ми). 

Рефренът "Могат да отнесат ритъма, могат да отнесат златото, но никога няма да отнемат душата ми" се тълкува като призив за съхраняване на идентичността и европейското многообразие.

На фона на бежанската криза като символичен се приема и фактът, че Дестини е второ поколение имигрант от Африка.

Победата й със 185 точки е рекорд в 13-годишната история на Детската Евровизия, а ето и изпълнението й на живо в "Арена Армеец", откъдето в събота вечерта беше излъчен финалът на конкурса.

Втора остана арменската песен Love, а на трето място - Prva ljubezen (Словения). В тазгодишния конкурс участваха още Беларус, Албания, Русия, Сърбия, Грузия, Украйна, Ирландия, Черна гора, Сан Марино, Холандия, Македония и Италия, които миналата година бяха номер 1, а сега се класираха предпоследни. За първи път се включи и Австралия.

Малта, която се очаква да посрещне Детската Евровизия догодина, беше домакин и през 2014-а, когато Крисия, Хасан и Ибрахим заеха второто място с "Планетата на децата".

Видео: Новия международен хит на Крисия

Нашите представители Габи и Иван останаха в средата на класацията сред 17-те държави участнички, а най-високо песента ни "Цветът на надеждата" беше оценена в Ирландия, където й присъдиха максимума - 12 точки.