Девойката, загинала заедно с организатора на терористичните нападения в Париж, била известна със страстта си към алкохола и любовните авантюри

Освен Абделхамид Абауд, ликвидиран като "мозък" на атентатите от 13 ноември, един от труповете, останали след полицейската операция в парижкото предградие Сен Дени, е на неговата братовчедка.

26-годишната Хасна Аит Булахсен е добре позната на жителите на парижките предградия, разказва Би Ти Ви. Момичето е известно с буйния нрав, страстта си към алкохола, цигарите и любовните авантюри за една нощ. Според британския таблоид "Дейли мейл" прякорът на Хасна бил Каубойката - заради навика й да носи каубойски шапки.

Често бягала от дома си, спяла където намери и обичала да съчинява рап рими. До момента, когато посяга към наркотиците. Животът й тръгва рязко надолу. Преди месец момичето коренно се променя и започва да носи ислямска забрадка, която покрива цялото й лице.

"Тя не ходеше на джамия, не знаеше и една строфа от Корана. Не я разбирахме изобщо. В един момент започна да качва снимки в интернет, да заговаря хората, но те я блокираха. После изчезна. От около месец никой не я беше виждал. Изведнъж чуваме, че тя се е взривила. Решихме, че не може да бъде тя, но тогава срещнахме разплаканата й майка и разбрахме, че е истина", разказва младеж от квартала.

Според полицейски източници, цитирани от "Дейли мейл", тя изкрещяла "Помощ!", малко преди да се взриви - или пък да бъде взривена. Част от тленните й останки се разпилели по улицата...

Пред френския в. "Паризиен" обаче нейна приятелка от детинство споделя: "Тя не беше момиче, което би се самовзривило. Беше си малко луда и обичаше живота, искаше да опита всичко от него. Просто тръгна по лош път и попадна под влиянието на тези убийци."

В. "Ню Йорк таймс" разказва и за детството й - в имигрантско семейство с четири деца, чиито родители се разделят. Бащата, роден в Маракеш, пристигнал във Франция през 1973-та като работник в автомобилен завод, но това лято се прибрал в Мароко. Била отгледана от майка си, която е сестра с майката на белгиеца Абауд.

В крайна сметка се оказва, че тайната им квартира е била разконспирирана от властите именно заради Хасна, чрез проследяване на сигнала от мобилния й телефон.

Първоначално се смяташе, че именно тя се е самовзривила, но снощи властите в Париж оповестиха резултатите от криминологичната експертиза, според която е загинала в резултат на престрелката, когато бяха изстреляни 5000 куршума. Първата жена камикадзе на западноевропейска територия е друга и нейната самоличност още се изяснява.

Източник: Би Ти Ви; в. "Ню Йорк таймс"