... не само защото главният герой е котка :-)

Малко повече от месец преди Коледа телевизиите вече ни облъчват с тазгодишната порция празнични реклами за всевъзможни артикули, промоции и емоции... Изисква се обаче голяма доза творчество и надмогване на собственото (т.е. фирменото) его, за да предложиш на аудиторията нещо смислено, с послание, което не я зарибява директно с твоята марка, стока или услуга...

За наша радост "Джон Луис" не са самотни в мисията си - ето я новата реклама на друга британска верига, супермаркетите "Сейнсбърис". За коледния сезон 2015 те използват като свое лице компютърно генерираната котка Мог, която неволно предизвиква истинско бедствие вкъщи, звъни на пожарната и почти съсипва празника на семейство Томас...

В случая "Сейнсбърис" са работили в партньорство с детското издателство "ХарпърКолинс", а известната писателка и илюстраторка Джудит Кър, написва сценария, поставяйки в центъра своята емблематична героиня Мог - невнимателната котка, която се подвизава в рисунките й още от 1970 г. (Самата авторка, вече на 92, играе старицата в клипа!)

Печалбите от продажбата на илюстрованата книжка с тази история са за благотворителната организация Save the Children и отиват за повишаване на грамотността сред британските деца.

В крайна сметка се получи цял късометражен филм с посланието "Коледата е да споделиш" (#ChristmasIsForSharing), обясняват авторите на клипа във видео мейкинга. Под такова мото бе и миналогодишната празнична реклама за "Сейнсбърис", посветена на 100-годишнината от началото на Първата световна война и Коледното примирие.

Виж още: Маковете, които цъфтят през ноември