Лили Джеймс ("Пепеляшка") е Мерил Стрийп на младини в продължението на хитовия филмов мюзикъл с песните на АББА, което е едновременно предистория - и включва дори баба Шер (видео)

Mamma Mia! Here We Go Again е едновременно продължение и предистория на филма от 2008 г., който екранизира мюзикъла с хитовете на АББА, създаден от Катрин Джонсън и Филида Лойд.

Актьорите се завръщат в старите си превъплъщения, но историята се връща години назад, за да покаже и младите им версии.

Чаровната Лили Джеймс ("Пепеляшка", сериала "Имението Даунтън") е младата Мерил Стрийп, а екранните й приятелки Кристин Барански (сериала "Добрата съпруга") и Джули Уолтърс (Моли Уизли в "Хари Потър") се подмладяват в лицето на Джесика Кийнън Уин и Алекса Дейвис.

Пиърс Броснан, Колин Фърт и Стелан Скарсгард на младини се играят съответно от Джеръми Ървайн ("Боен кон"), Хю Скинър и Джош Дилън.

Виж още: Всички 20 номинации на Мерил Стрийп за "Оскар" (снимки, видео)

Сред звездите в предстоящия филм, с българско заглавие "Mamma Mia: Отново заедно", отново са двойката Доминик Купър и Аманда Сийфрайд като Скай и Софи, вече бременна с внучето на Дона. Шер, вече на 71, се присъединява към актьорския екип като майката на Дона, също блондинка. Участва и Анди Гарсия.

Липсата на Мерил Стрийп в първия трейлър обаче сериозно притесни феновете, които се питат разтревожено: "Жива ли е Дона?"...

Присъствието й в ретроспективни кадри в следващия трейлър не повдигна завесата, но предложи повече от (пра)баба Шер...

... която в кратката реклама, излъчена по време на 60-ите награди "Грами" на 28 януари, дори запя: Fernando...

Този път с проекта се е заел Ол Паркър, сценарист на ансамбловата комедийна драма "Най-екзотичният хотел "Мариголд" и продължението й, съпруг на актрисата Танди Нютън.

Той е и автор на сценария за Mamma Mia! 2, по сюжет, разработен от Катрин Джонсън и ветерана на британската комедия Ричард Къртис, който е сред екипа изпълнителни продуценти заедно с Том Ханкс, жена му Рита Уилсън, режисьорката на оригиналния филм Филида Лойд, авторите на песните Бени Андершон и Бьорн Улвеус.

Виж още: АББА някога, днес и в последното си видео

Премиерата на Mamma Mia! Here We Go Again е насрочена за юли 2018, когато се навършват 10 години от Mamma Mia!, превърнал се в кинохит и най-продавания филм на DVD във Великобритания. Междувременно в Софийската опера и балет подготвят българска постановка на хитовия мюзикъл...

Снимките на новия филм вече приключиха в Хърватия, която замества гръцкия остров, където се развива действието.