Отличия от "БГ радио" получиха още Гери-Никол за БГ видеоклип, Графа за БГ албум, Павел и Венци Венц' - БГ дует, "Скандау" - БГ група, Поли Генова - БГ изпълнителка, Йорданка Христова - БГ вдъхновение, а песента на годината е "Вдигам Level"

Кристиан Костов спечели в най-много категории от годишните музикални награди на "БГ радио", раздадени за 15-и път на церемония в Благоевград. Последната от четирите му статуетки беше за БГ изпълнител в конкуренция с Графа, Миро, ВенЗи и Криско.

Месец след като постигна безпрецедентен успех за страната ни в песенния конкурс Евровизия с второто място за баладата Beautiful Mess 17-годишният финалист в X-Factor, продуциран от "Вирджиния рекърдс", взе статуетките за БГ посланик и БГ дебют.

Рефренът "Искам да купя самолет на мама..." го изкара отново на сцената заедно с дуета Павел и Венци Венц', за да приеме с тях и приза за БГ песен - "Вдигам Level" от дебютния им албум "Сетаабрат".

Виж още: Най-слушаните БГ и чужди песни у нас през 2016 г. (видео)

Павел беше отличен индивидуално за БГ текст ("Не ти ли стига" на Михаела Маринова), а заедно с Венци Венц' спечелиха и в категорията "БГ дует/трио".

Два дни по-рано тандемът водещи на "Гласът на България" получиха и "златна плоча" за продажбите на "Сетаабрат", излязъл в края на ноември 2016.

Гери-Никол, която не присъства на церемонията, беше наградена за най-добър БГ видеоклип - I'm the Queen, заснет от Николай Нанков, гледан за близо година 16 млн. пъти само в YouTube.

БГ албум на годината е "Моменти" на Графа, който тази пролет беше треньор в "Гласът на България" и изнесе концерт в зала "Арена Армеец", повторен на минитурне в още няколко града.

Поли Генова, която също стана треньорка в "Гласът на България" след четвъртото място на Евровизия 2016, е най-добрата БГ изпълнителка.

БГ група 2017 са рапърите "СкандаУ", които са сред изпълнителите в тазгодишното турне на "Кока-кола" и The Voice, стартирало на 7 юни в Пловдив.

Почетната награда за БГ вдъхновение беше връчена на Йорданка Христова. Заедно с Поли Генова и Михаела Маринова гранддамата на българската естрада изпя отново емблематичната си песен "Песен моя, обич моя" по музика на Йосиф Цанков, която тази година навършва половин век.

Най-новите си парчета пред публика представиха Павел и Венци Венц', Поли Генова, Дара, Михаела Маринова, "Б.Т.Р.", Михаела Филева и ВенЗи, Графа, дует "Авеню" и Любо Киров, Тита и Криско, "Д2", а Орлин Павлов се събра отново с група "Каффе", с която през 2005 г. бяха първите ни участници в Евровизия.

Специално за вечерта от Израел пристигна и диджей Саги Абитбул с хитовете си, вдъхновени от български народни песни.

Концертът, продължил над три часа, беше илюстрация, че съвременният български поп е вдигнал нивото достатъчно, за да измести попфолка от сърцата на феновете. Нова телевизия излъчва запис от шоуто довечера от 22,30 ч.