Йорданка Христова на сцената

Йорданка Христова

певица, естрадна легенда

Неостаряващата певица (родена на 10 септември 1943 г. в София) е сред най-обичаните попзвезди у нас. Кариерата й започва през 1964-та в класа на Милчо Левиев от първия випуск на Школата за естрадни певци. Сред най-популярните й песни са: "Делфините" (1966 г.), "Песен моя, обич моя" и "Облаци" (1968 г.), "Балада" (1973 г.), "Есенни плажове" (1976 г.). Голям хит в средата на 80-те бе и детският й албум, записан съвместно с популярната вокална група "Сребърните звънчета".

Запазено място в репертоара й имат и латиноритмите, а нейна емблема е песента "Ще продължавам да пея", изпълнявана в оригинал от Хосе Фелисиано. През 2007 г. тя бе в журито за първия сезон на българския "Мюзик айдъл".

От септември 2014 е участник в друго риалити - "ВИП брадър", където заедно с Евгени Минчев е в т.нар. "Политбюро". Двамата получиха абсолютната власт да определят стандарта, в който живеят техните съквартиранти, като ги разпределиха в двете къщи - луксозна и разкошна Резиденция и Трудово-възпитателно общежитие, където царят глад, мизерия и строга дисциплина.

През 2017 г. влиза в журито на шоуто за звездни имитации "Като две капки вода". Печели почетната награда на "БГ радио" за "БГ вдъхновение" за 2017 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност