Извънземният ловец, който на два пъти се е изправял и срещу Пришълеца, е отново по кината от 14 септември, а режисьорът Шейн Блак ("Железен човек 3") се е снимал в оригинала от 1987 г. редом с Арнолд Шварценегер

През 1987 г. Шейн Блак е още само актьор и се снима в "Хищникът" заедно с културиста Арнолд Шварценегер и кечиста Джеси Вентура. По-късно двамата бивши спортисти се преориентират към политиката и са избрани за губернатори, съответно на щатите Калифорния и Минесота.

Младият им колега пък се насочва към писането на сценарии и режисурата. Той дебютира като сценарист също през 1987 г. със "Смъртоносно оръжие" (с Мел Гибсън), а освен продължението му, пише сценариите за "Последният екшън герой" (отново с Шварценегер) и "Последният бойскаут" (с Брус Уилис).

През 2005 г. за първи път режисира собствен сценарий - черната комедия "Целувки с неочакван край" (Kiss Kiss Bang Bang) с Робърт Дауни-джуниър, с когото след това работи и в "Железен човек 3" (2013). Последният му филм по кината беше "Любезните пичове" (2016)...

Сега, 31 години по-късно, той е режисьор и сценарист на "Хищникът", който е четвърти в поредицата - но шести, ако броим и двата филма, където невидимият извънземен ловец е противопоставен на друг култов инопланетянин, Пришълеца.

Сюжетът: Малко момче (Джейкъб Трембли, "Стая") става неволна причина хищниците да се завърнат на Земята, където краят на човешката раса може да бъде предотвратен от една обезверена учителка (Оливия Мън) и екип бивши военни, начело с бащата на детето (Бойд Холбрук, сериала Narcos).

Един от първите кадри (най-горе) показва как един от новите Хищници успява да се измъкне от тайна правителствена база. Сега той и събратята му са по-силни, по-умни и по-смъртоносни от когато и да било, тъй като са подобрили генетичния си код с ДНК от други видове. 

В актьорския състав са още Стърлинг К.Браун (сериалите "Това сме ние" и "Народът срещу О.Дж.Симпсън: Американска криминална история"), Джейн Страховски (сериала "Историята на прислужницата"), Треванте Роудс ("Лунна светлина"), Кийгън Майкъл-Кий ("Киану"), Томас Джейн ("Мъглата"), Алфи Алън (Теон Грейджой от "Игра на тронове"), Аугусто Агилера (сериала "Борба за живот").

От ляво на дясно: Бойд Холбрук, Треванте Роудс, Кийгън Майкъл-Кий, Томас Джейн и Аугусто Агилера

Предишните появи на Хищника бяха в "Хищникът 2" (1990) и "Хищници" (2010), а между тях се появиха "Пришълеца срещу Хищника (2004) и "Пришълци срещу Хищника: Реквием" (2007). Припомнете си и как изглеждаше оригиналният "Хищник" (1987).

"Хищникът 4" на Шейн Блак е по кината и на IMAX от 14 септември.