Независимата драма, отличена с "Оскар" за най-добър филм, идва на София филм фест, а междувременно актьорите, начело с обралия куп награди Махершала Али, се снимаха за култовите черно-бели реклами на "Калвин Клайн"

Българската премиера на удостоения с "Оскар" за най-добър филм "Лунна светлина" (Moonlight) е на 21-вия София филм фест през март.

Независимата драма с бюджет едва 1,5 млн. долара проследява живота на млад хомосексуален афроамериканец от Маями в три периода от неговото съзряване: момче, тийнейджър и млад мъж.

Техните роли са поверени на трима различни актьори, които пресъздават този образ в съответната възраст.

Виж още: Оскар 2017: Лунна светлина победи La La Land за най-добър филм

Това не е традиционна драма за "порастването" - не само защото темите, представени от автора на филма, обикновено се заобикалят и пренебрегват, обясняват от СФФ.

"Лунна светлина" е определян като нежна, поетична история за чернокожия Шайрон, който търси отговор на въпроса кой всъщност е той самият, докато се разкъсва от чувства и се мъчи да осъзнае - и приеме - своята сексуалност.

Сценарият е дело на режисьора Бари Дженкинс по пиесата на Таръл Алвин Макрейни "На лунна светлина момчетата изглеждат сини", като и двамата бяха удостоени с "Оскар" за адаптиран сценарий.

Ролите в "Лунна светлина" са разпределени между певицата Джанел Моне, отличения с "Оскар" за поддържаща роля Махершала Али, Треванте Роудс, 12-годишният Алекс Р. Хибърт, Аштън Сандърс, Джейдън Пайнър, Джарел Джером, номинираната при поддържащите актриси Наоми Харис и Андре Холанд.

В пролетно-лятната кампания на модната къща Али, който е първият мюсюлманин с актьорски "Оскар", позира по бельо заедно с тримата актьори в ролята на главния герой - Хибърт, Сандърс и Роудс, - които бяха облечени от "Калвин Клайн" и за червения килим.

Култовите черно-бели реклами на американската модна къща са заснети още през януари и бяха пуснати ден след церемонията в Холивуд, която приключи с драматичен обрат и триумф за "Лунна светлина".

Махершала Али за "Калвин Клайн"

Треванте Роудс за "Калвин Клайн"

Алекс Хибърт за "Калвин Клайн"

Аштън Сандърс за "Калвин Клайн"

Махершала Али в още кадри от фотосесията за "Калвин Клайн". Снимки: Willy Vanderperre