Актрисата обвини дизайнера Карл Лагерфелд, че засенчва рекордната ѝ 20-а номинация с клевета

Карл Лагерфелд е нещо като жива легенда в света на модата. Освен с творчеството си, той е известен и с грубия си нрав и език (всички помним скандала, който предизвика, опитвайки се да омаловажи успехите на Адел с коментари за теглото й). Този път обаче кайзер Карл си намери майстора.

Той обвини Мерил Стрийп, че отказала да облече рокля на "Шанел" за церемонията по връчването на Оскарите, тъй като друга модна къща й предложила заплащане.

Стрийп отвърна на атаката с нападение, обвинявайки го, че се опитва да занимава медиите с дребнотемие и да засенчи рекордната й 20-а подред номинация за "Оскар".

Видео: Речта на Мерил Стрийп на наградите "Златен глобус"

Този път Лагерфелд направи нещо нетипично - опита да замаже скандала, казвайки, че е станало недоразумение и че съжалява за разразилата се полемика. Стрийп обаче пренебрегна тъй нареченото извинение и каза, че коментарът за тоалета е засенчил номинацията й.

Hyu grant i meril striyp vav florans
Кадър от "Флорънс Фостър Дженкинс", филмът, който донесе на Мерил Стрийп 20-а номинация за "Оскар", и където тя си партнира с Хю Грант

Не приемам това леко, а мъглявото изявление на съжаление за "полемиката" на г-н Лагерфелд не е извинение, парира актрисата.

Тя обвини дизайнера в клевета срещу нея, срещу стилиста й и срещу "забележителния" дизайнер, чийто тоалет е носила във "важно за индустрията издание, същото, което преди това е публикувало клеветата".

Според Стрийп историята е получила всеобщото медийно внимание и продължава "да затъмнява моята поява на "Оскарите" по повод на рекордната ми 20-а номинация и да засенчва честта, свързана с това, в очите на медиите, колегите ми и публиката."

Виж още: Оскар 2017: "Лунна светлина" победи La La Land за филм на годината

Спорът започна, след като модният уебсайт Women’s Wear Daily (WWD) публикува интервю, където Лагерфелд твърди, че започнал да шие тоалет, който Стрийп да носи на церемонията, но после представители на актрисата се свързали с него и му казали да спре работа.

"След като й дадохме рокля, струваща 100 хил. евро, открихме, че трябва и да платим - казва той. - Ние им даваме рокли, ние правим за тях рокли, но не им плащаме... гениална актриса, но и евтина, нали?"

По-късно Лагерфелд заяви, че не е бил разбран, и че съжалява за недоразумението.

Виж още: Всички досегашни номинации на Мерил Стрийп, с видео

Своята 20-а актьорска номинация Мерил Стрийп получи за филма на Стивън Фриърс "Флорънс Фостър Дженкинс", където играе оперна прима, която пее ужасяващо зле и е напълно лишена от преценка на възможностите си. 

На церемонията снощи в холивудския "Долби тиътър", където седеше на първия ред, тя беше облечена в тоалет от Ели Сааб.

Фотогалерия: Червеният килим на наградите "Оскар 2017"

Мерил Стрийп в синя рокля на първия ред. Снимка: Image Group LA / A.M.P.A.S.

Източник: "Гардиън"