След първите два филма и миналогодишния "Отмъстителите" Робърт Дауни-джуниър за четвърти път влиза в ролята на Тони Старк - и в костюма на Железния човек, а Гуинет Полтроу вече го играе не просто негова секретарка, а официално гадже и шефка на фирмата му

Сър Бен Кингсли, носител на "Оскар" за ролята на Махатма Ганди (1982 г.), е новият злодей - Мандарин, който се появява след края на събитията в "Отмъстителите" заедно с лудия учен Олдрич Килиън (Гай Пиърс).

Макар премеждията с другите герои от комиксовата вселена на "Марвъл" да са вече зад гърба му, Старк все още води вътрешна борба, за да определи къде свършва Железният човек и започва собственият му живот.

Бронята заема толкова важна част от съществуването му, че започва да влияе на всеки аспект от живота му, дори на взаимоотношенията с неговите най-близки и доверени хора - полковник Джеймс Роудс (Дон Чийдъл), бодигарда и шофьор Хепи Хоган (Джон Фавро) и любимата жена Пепър Потс.

Феновете със сигурност ще оценят как геният, милиардер, плейбой и филантроп ще се справи със сложните ситуации, но ще се наложи да изчакат още малко до 26 април, за да разберат дали човекът прави бронята или бронята прави човека...

Маратонска прожекция на предишните два филма - "Железният човек-2" и "Отмъстителите 3D" - във веригата "Синема сити" (на 25 април от 18,30 ч.) подгрява за пристигането на "Железният човек-3" в полунощ срещу 26 април, вкл. на IMAX. Раждането на Железния човек в първия филм от 2008 г. пък можете да си припомните тази събота, 20 април, по Нова телевизия, от 20 ч.