Демодираният главен злодей Балтазар Брат е голям почитател на музиката и модата от годините, когато днешните татковци и майки са били деца - и това намира отражение в саундтрака на анимацията, съставен от Фарел

"Аз, проклетникът 3" е по кината в края на юни и отново ни настройва на музикална вълна след "Ела, изпей", предишната анимация на "Илюминейшън ентъртейнмънт".

След "Аз, проклетникът 2" и самостоятелния филм за миньоните, този път във фокуса не са жълтите слуги на Гру, а неговият брат близнак Дру.

Появява се и нов злодей, Балтазар Брат. Звезда от ранна детска възраст, днес той е пораснал, но продължава да живее в любимото си десетилетие (80-те) като героя, който е играл тогава - а стремежът му, естествено, е към световно господство.

В оригинал го озвучава Трей Паркър, известен като създател (заедно с Мат Стоун) на анимационния сериал за възрастни "Саут парк", където с неговия глас говорят хлапетата Стан Марш и Ерик Картман.

За фон на първия трейлър бяха използвани Bad на Майкъл Джексън (1987) и Sussudio на Фил Колинс (1985), което само загатна, че можем отново да разчитаме на ретро музикален фон, както беше в "Миньоните".

Виж още: Песните на "Миньоните" - 12 култови парчета от 60-те години

Саундтракът на "Аз, проклетникът 3" отново е поверен на Фарел Уилямс, който има цели осем парчета в албума, пет от които чисто нови. Включени са и по-стари негови композиции като Freedom (2015), която имаше страхотен клип.

След хитовете си за "Аз, проклетникът" и продължението му (Despicable Me и номинираното за "Оскар" Happy) тук той се е съобразил с осемдесетарската тема и основната песен е в стил синтпоп. Yellow Light (Жълта светлина) възпява слънцето, а главни герои във видеото са той, миньоните и Балтазар Брат, анимирани като герои от аркадна видеоигра.

По-късно Фарел пусна и клип към There's Something Special, със сцени от филма и специални кадри с жълтите слуги, които му акомпанират на различни инструменти.

Три от парчетата в албума, който излиза на 23 юни, пък са в изпълнение на самите миньони - със заглавия като Papa Mama Loca Pipa, Tiki Babeloo и Malatikalano Polatina.

Не липсват и автентични хитове от 80-те - освен гореспоменатото Bad, чийто клип е режисиран от самия Мартин Скорсезе. В "Аз, проклетникът 3" звучат още парчета на Мадона (Into the Groove от филма й "Отчаяно търся Сюзан"), германската рокзвезда Нена (99 Luftballons) и норвежкото трио "А-ха" (Take On Me).