Жълтите слуги на Гру имат съществен принос за касовия успех на "Аз, проклетникът-2", догодина ще се появят отново в кината със свой собствен филм, а междувременно циркулират и онлайн в сума смешни клипчета

Всички се влюбват в миньоните! Според продуцента Крис Меледандри, работил навремето по "Ледена епоха" 1 и 2, жълтурковците в гащеризони напомнят на друг хитов анимационен герой в поддържаща роля - катерицата Скрат.

Видео: Чуй какво ще ти разкаже Фарел за "Аз, проклетникът-2"

Зад Океана премиерните прожекции в дните около националния празник на САЩ донесоха 142 млн. долара за "Аз, проклетникът-2", а през уикенда "Самотният рейнджър" с Джони Деп събра под 50 млн. долара.

Анимационната комедия стана хит и в световен мащаб със 151,1 млн. долара допълнителни приходи. За сравнение - първият филм, който излезе през 2010 г., е спечелил близо 500 млн. долара.

Третата част в поредицата ще е посветена на миньоните, а за ролите на злодеи там са ангажирани Сандра Бълок и Джон Хам. Премиерата е насрочена за лято 2015.

Любопитно е, че в първоначалния сценарий за "Аз, проклетникът" (2010) миньоните били описани като армия от здравеняци и главорези, подобни на орките от "Властелинът на пръстените".

Екипът обаче не искал Гру, като техен шеф, да изглежда по-низш в сравнение с тях. Тогава художникът на филма Ерик Гийон предложил да ги направят като хапчета с очила, което, от гледна точка на графичния дизайн, било доста атрактивно.

Следващото препятствие било озвучаването им. Със задачата са се нагърбили лично режисьорите Крис Рено и Пиер Кофен.

Французинът предложил да направи демозапис, тъй като имал опит от тв реклами и сериали. След като го слушал две минути, продуцентът му поверил изцяло говора на миньоните.

Ползвам френски, английски, испански, италиански - смесвам всякакви смешни думи от различните езици просто защото звучат подходящо, без непременно да означават нещо, обяснява Кофен.

Той ще режисира и новия филм за миньоните, този път заедно с Кайл Балда, работил в тандем с Крис Рено по "Лоракс", предишната анимация на студията "Илюминейшън ентъртейнмънт". (Вж. и плейлистата с още клипчета за "Аз, проклетникът-2" в YouTube).