Хитове от най-хубавото десетилетие (поне в музикално отношение), които децата ви ще опознаят покрай новата анимация за популярните жълтурковци

Още трейлърите за "Миньоните" загатнаха какъв ще е музикалният фон за приключенията на жълтите слуги. "Аз, проклетникът-2" роди мегахита на Фарел Уилямс Happy, но песните, които звучат в новата анимация, са не по-малко любими и вдъхновяващи. Нещо повече - знаят ги не само родителите, но дори дядовците и бабите на днешните малки зрители.

Нарочно решихме да пренесем действието в 60-те - обожаваме това десетилетие заради музиката и целият филм е натъпкан с класически парчета: от "Дорс" до "Стоунс", "Бийтълс" и "Ху", обясняват създателите на "Миньоните". Песните от саундтрака, които озвучават ключови сцени, са:

Happy Together на "Търтълс" (Костенурките).

I’m a Man на "Спенсър Дейвис груп" (с вокала на Стив Уинуд).

You Really Got Me на "Кинкс" (която "Щурците" също бяха включили в репертоара си).

My Generation на "Ху" - която оцелелите от групата Роджър Долтри и Пийт Тауншенд изпълняват и до днес по фестивали, половин век след излизането й.

Mellow Yellow на Донован, която има и официални "миньонски" версии от съвременни звезди като бразилеца Мишел Тело (Ai se eu te pego).

Foxy Lady на Джими Хендрикс звучи в трейлъра...

... а в саундтрака е използвано друго парче на един от най-великите рок китаристи - Purple Haze.

Break On Through на "Дорс", която също беше във втория трейлър за филма.

Got to Get You Into My Life на "Бийтълс", която сър Пол Маккартни е изпълнявал дори в Белия дом.

Друго парче на "Бийтълс" - Revolution, се изпълнява от самите миньони, докато в оригинала пее Джон Ленън.

Всъщност миньоните, чийто неподражаем език излиза от устата на режисьора Пиер Кофин, пеят още три парчета от саундтрака, също свързани с 60-те:

- Make 'em Laugh, изпълнявана от Доналд О'Конър във филмовия мюзикъл "Аз пея под дъжда" (1952)

- Заглавната песен (Hair) от мюзикъла "Коса", поставен на Бродуей през 1968 г., но популярен у нас в екранизацията на Милош Форман от края на 70-те

- Музикалната тема от тв сериала на попгрупата "Мънкис" - The Monkees (1966)