Комикът влезе в образа на 46-ия американски президент още по време на предизборната кампания, а вицето му Камала Харис се играе от Мая Рудолф

Алек Болдуин като Доналд Тръмп беше гвоздеят на Saturday Night Live през последните четири години, но сега съботното тв шоу има нова суперзвезда, взета назаем от Холивуд - Джим Кери.

В новия сезон, който започна в началото на октомври, актьорът от "Лъжльото" и "От глупав по-глупав" се превъплъщава в Джо Байдън, който победи Тръмп на президентските избори в САЩ на 3 ноември. 

Понастоящем Джим Кери е на 58, с цели 20 години по-възрастен от персонажа си, но вече е влизал в ролята на старец за анимацията "Коледна песен" на Робърт Земекис.

Като Камала Харис, която в първичните избори на демократите беше съперник на Байдън, а впоследствие бе поканена от него за вицепрезидент, му партнира Мая Рудолф ("Шаферки"). Тя участва и в пародията на двата предизборни диспута между кандидат-президентите Байдън и Тръмп, а в скеча за Хелоуин отново се появи и Кейт Маккинън като Хилари Клинтън.

В началото на кандидатпрезидентската кампания за ролята на Байдън в SNL беше поканена друга холивудска звезда, Уди Харелсън, редом с Рудолф, Маккинън, ветерана Лари Дейвид като Бърни Сандърс, Уил Феръл (играл в миналото президента Джордж Буш-младши) и новия съпруг на Скарлет Йохансон - Колин Йост, като някои от останалите кандидати в първичните избори на Демократическата партия.

Докато Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама, в ролята му беше запазена за Джейсън Съдейкис ("Шефове гадняри"), който е имитирал в шоуто и Доналд Тръмп.