Джим Кери в "Батман завинаги"

Джим Кери

актьор

Джим Кери навърши 55! (Роден е на 17 януари 1962 г., две десетилетия след Мохамед Али). Канадец от провинция Онтарио, той започва като stand up комик и още преди да е навършил 20, пробива в Лос Анджелис, където е забелязан от ветерана Родни Дейнджърфилд. През 80-те има най-различни ангажименти, но кариерата му на кинозвезда стартира през 1994-та с не особено престижни, но касови комедии като "Ейс Вентура - зоодетектив", "Маската" и "От глупав по-глупав", която се сдобива и с продължение 20 години по-късно.

Късметът му продължава и следващата година, когато се урежда с роля в "Батман завинаги" (първоначално отредена за Робин Уилямс) и с рекордния за комик 20-милионен хонорар за "Кабелджията". Опитва се да избяга от стереотипите, като снима с големи режисьори - "Човек на Луната" с Милош Форман, "Шоуто на Труман" с Питър Уиър, - за което е възнаграден с две статуетки "Златен глобус".

Абониран за церемонии, които възнаграждават касови хитове, през 2006 г. печели наградата на MTV поколението, след като са го отличавали на няколко пъти, обикновено като филмов злодей - или любим комедиен актьор.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност