Най-новата му творба вече е изтрита, тъй като нарушава правилата против графитите в подземната железница на британската столица

Плъх, който киха, и друг, който пръска с дезинфектант, са герои на поредната творба от Банкси, появила се за кратко във вагон на Лондонското метро. 

Анонимният художник е проникнал там, дегизиран като чистач, показва едноминутно видео от акцията, качено в неговия "Инстаграм" профил. Смята се, че произведението му, озаглавено If You Don't Mask, You Don't Get, е агитация в полза на предпазните маски, които са задължителни в обществения транспорт на британската столица. Самият му подпис също бе в синьо-зеления цвят на медицинска маска.

Дни по-късно обаче рисунките се оказаха заличени - почистени в тон с правилата на подземната железница, които не допускат рисуването на графити.

Това не е първата артистична изява на Банкси по време на пандемията от COVID-19 - през май негов стенопис, посветен на работещите в британското здравеопазване. украси стена от интериора на университетската болница в град Саутхамптън,

На черно-бялата рисунка е изобразено дете, захвърлило в кошчето за отпадъци фигурите на супергерои като Батман и Спайдърмен. Любимата му играчка вече е медсестра - с касинка, защитна маска и супергеройско наметало.

Правилата на играта се променят, беше лаконичният коментар на автора.

През април плъхове "превзеха" и собствената му тоалетна, а той поясни: "Жена ми мрази, когато работя от вкъщи."