Популярният американски имунолог и национален консултант по заразни и паразитни болести си пожела да бъде изигран на екрана от холивудската кинозвезда - и мечтата му се сбъдна в шоуто Saturday Night Live

В разгара на пандемията от новия коронавирус американският президент Доналд Тръмп излезе с някои необичайни идеи за лечение на COVID-19 - например облъчване със силна ултравиолетова светлина или инжектиране с дезинфектант.

На брифинга тогава медиите се съсредоточиха върху реакцията на националния координатор за борба с коронавируса д-р Дебора Биркс, която беше видимо изненадана, но отговори категорично, че нито топлината, нито светлината биха могли да се прилага като лечение на COVID-19. 

Още същия уикенд неговите предложения бяха взети на подбив в съботното шоу по Ен Би Си Saturday Night Live. Скечът по темата за дезинформацията относно коронавируса, разпространявана от президента Тръмп, бе с участието на Брад Пит.

Той прави обръщение към нацията в ролята на 79-годишния имунолог д-р Антъни Фаучи, национален консултант по заразни и паразитни болести, един от най-авторитетните медици в разгара на епидемията, която в САЩ досега е взела над 46 хил. жертви при 900 хил. заразени от над 300 млн. души население.

Откакто се кандидатира (и беше избран за) US президент, Тръмп "гастролира" често в предаването, където го играе друга холивудска звезда - Алек Болдуин. Сега обаче актуалният носител на "Оскар" за поддържаща мъжка роля се включи по желание на самия д-р Фаучи, който посочи именно Брад Пит като най-достоен да го изиграе на малкия екран.

На финала актьорът сваля перуката и завършва с благодарности към авторитетния медик и всички здравни служители, които водят битката с COVID-19 на първа линия.

Колкото до идеите на държавния глава, които накараха производителите на дезинфектанти да обясняват, че продуктите им не са за вътрешна употреба - още на следващия ден Тръмп обясни, че коментарите му не са били сериозни, а форма на сарказъм. Предложението му препарати за дезинфекция да се ползват за ръце обаче също беше окачествено като опасно...