На третия ден от идването си на бял свят синът им получи името Арчи, запозна се със своята височайша прабаба и дебютира пред медиите

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор е цялото име на сина на принц Хари и Меган Маркъл, който дойде на бял свят в ранните часове на 6 май, близо година след сватбата им. Американската актриса, която заряза кариерата си заради британското кралско семейство, е родила в близката болница, а не в домашни условия, както беше съобщено предварително. До нея в последните дни от бременността беше майка й Дория Рагланд,  

Бебето се родило с тегло 3,2 кг, а името му означава "смелост" и не е съкращение от Арчибалд, уточняват Би Би Си. Медиите на Острова коментират избора като изненадващ, тъй като фаворити в залозите на букмейкърите бяха други мъжки имена с А: Александър, Артър и Албърт.

Елизабет Втора и съпругът й принц Филип вече се запознаха с осмото си правнуче, а дядото, принц Чарлз, изпрати честитка на двойката от Германия, където е на посещение заедно със съпругата си Камила. Престолонаследникът принц Уилям също поздрави своя малък брат и снаха си с присъединяването им към "дружеството на недоспалите родители".

Освен черно-белия фотос, в официалния "Инстаграм" профил на принц Хари и Меган Маркъл SussexRoyal, бяха публикувани още три снимки на щастливите майка и татко с бебето. Кадрите са заснети от сватбения им фотограф Крис Алертън в замъка Уиндзор, на чиято територия се установи младото семейство. Интериорът е залата "Сейнт Джордж", място за държавни банкети, където се състоя и сватбеното им тържество.

Арчи дебютира пред медиите още на третия ден от раждането си, увит в бял шал и с шапка. Майка му го похвали, че има кротък характер, а баща му се пошегува, че не знае на кого се е метнал в това отношение.