Първи трейлър за завръщането на Злодеида в игралната й версия, по кината от 18 октомври

Имало едно време зла вещица и принцеса, прокълната да спи завинаги - така ни въвежда в познатия сюжет на "Спящата красавица" подгряващият трейлър за "Господарка на злото 2". В продължението на приключенското фентъзи обаче историята е друга.

Още по-уверената Злодеида (Анджелина Джоли) се сблъсква с нови противници и сключва нови съюзи, които обаче водят до редица повратни моменти по пътя й... Изгубена в мрака и обладана от чувство за отмъщение, тя усложнява отношенията си с бъдещата кралица, търсейки справедливост за всички мистични същества по техните земи.

Като принцеса Аврора се завръща и младата Ел Фанинг, а към актьорския състав като кралица Ингрит се присъединява трикратно номинираната за "Оскар" Мишел Пфайфър, която напоследък се завърна на екран с "Убийство в Ориент експрес" и "Ант-Мен и Осата". Участват още Чиуетел Еджиофор ("12 години в робство"), Ед Скрейн, Робърт Линдзи като крал Джон и Харис Дикинсън ("Тъмна дарба", сериала "Богатство") в ролята на принц Филип. 

Виж още: Как продължава филмовата вселена на "Марвъл"?

Режисьор на филма е Йоахим Рьонинг ("Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар"), по сценарий на Линда Уулвърхет ("Алиса в Страната на чудесата", "Красавицата и Звяра"), Мика Фицърман-Блу и Ноа Харпстър (сериала Transparent). Самата Анджелина Джоли пък е копродуцент заедно с Джо Рот ("Алиса в Огледалния свят", "Оз: Великият и могъщият", първия "Господарка на злото").

След касовия успех на предишния филм през 2014 г., новата история обещава да се разгърне до още по-необятни мащаби и да даде на зрителите още по-дълбок поглед върху мистериозната съдба на Злодеида. Дали злото наистина ще властва завинаги или тя ще преодолее вътрешните си противоречия?

"Господарка на злото 2", с оригинално заглавие Maleficent: Mistress of Evil, е по кината от 18 октомври на 3D и IMAX 3D, в дублирана и субтитрирана версия.