Габриела и Стефани триумфираха на двойки с първа титла за България в този спорт на Стария континент, след като на финала разгромиха французойките Ане Тран и Емили Лефел с 2:0 гейма

Сестри Стоеви спечелиха златните медали от европейското първенство по бадминтон, което приключи в края на април в испанския град Уелва.

Габриела и Стефани триумфираха на двойки, след като на финала разгромиха французойките Ане Тран и Емили Лефел с 2:0 гейма.

Българките завоюваха титлата без загубен сет, а спортният министър Красен Кралев напомни, че това е първо европейско злато за страната ни в този спорт.

"Дори и думите не могат да покажат как се чувстваме в този момент! Никога не се отказвай от мечтите си, защото имаш ли сърце и страст, те ще станат реалност!", написаха двете във "Фейсбук" профила си, а след церемонията по награждаването допълниха: "Да чуеш българския химн и да видим българското знаме най-отгоре пред всички други е едно невероятно изживяване."

Благодарностите им са към треньора Михаил Попов "за невероятната му помощ и че никога не ни остави да се откажем, когато ни бе трудно", семейството, техния клуб IMBC92, физиотерапевта, помогнал особено много през изминалата седмица - и към всички, които ги подкрепят и вярват в тях.