Това е най-великото нещо, по което съм работил, коментира режисьорът Джеймс Гън за видеото, пуснато по повод дигиталното и Blu-ray издание на филм 2 - и вдъхновено от версия на мелодията от "Междузвездни войни"

Блондинката от сериала "Мамо" Ана Фарис и Питър Куил / Звездния лорд Крис Прат се развеждат, но причината за това едва ли е неговото участие в горното забавно музикално видео, имитиращо дискостила от края на 70-те и началото на 80-те.

Клипът към Guardians' Inferno (букв. "Адът на Пазителите") беше пуснат по повод дигиталното и Blu-ray издание на "Пазители на Галактиката, vol. 2", а специално участие в парчето под името Зарду Хаселфрау има Дейвид Хаселхоф, който рапира - наред с актьорите Крис Прат, Дейв Батиста, Зоуи Салдана, Майкъл Рукър, Карън Гилън, Пом Клементиеф като блондинка а ла Деби Хари, ветерана от "Марвъл комикс" Стан Лий и мустакатия Гийермо от шоуто на Джими Кимъл.

Режисьорът Джеймс Гън и композиторът на филма Тайлър Бейтс обясняват, че вдъхновението дошло от дисковерсията на мелодията от "Междузвездни войни" (1977), дело на продуцента Доменико "Меко" Монардо, който я включва в албума Star Wars and Other Galactic Funk.

Визуалната интерпретация пък е в стила на музикалните програми, режисирани от телевизионни гении като Хачо Бояджиев, а в конкретния случай - от изпълнение в холандското предаване TopPop, излъчвано през 1970-88 г.

Inferno, анонсирано като изпълнение на The Sneepers, е единственото оригинално парче в саундтрака на втория филм. Новата сборна касетка на Питър Куил, издадена като Guardians of the Galaxy Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2, съдържа още хитчета предимно от 70-те години, отново в подборката на самия режисьор.

Общо 14-те песни идват от репертоара на певци и групи като "Илектрик лайт оркестра", Джордж Харисън, Кат Стивънс (Юсуф Ислам), Сам Кук, "Флийтуд Мак".