Във финалния концерт тийнейджърът от отбора на Иван Лечев се представи само с български песни и се конкурираше за титлата с филипинката Сара Сюзет. Той обаче е познат и от други телевизионни формати

Радко Петков от отбора на Иван Лечев спечели четвъртия сезон на "Гласът на България". Във финала талантливият тийнейджър от Троян се представи само с български песни.

Виж още: Венсан Винел - българският талант в "Гласът на Франция"

"Рядко съм виждал човек с такава психика. Той е абсолютен бетон, нищо че е на 17. Излиза на сцената и тя го мотивира, а не го плаши. Това е роден артист", коментира китаристът на ФСБ, който е треньор в шоуто за първи сезон.

"Сбогом, моя любов" на Васил Найденов беше последното му изпълнение в шоуто, което му донесе и победата - в пряка конкуренция с филипинката Сара Сюзет и нейното All By Myself на Селин Дион.

Началото беше с "Искам те" в ролята на Миро от дуета с Анелия и "Високо" на ФСБ - групата на ментора му.

Той е едва на 17 (връстник на победителката в третия сезон Кристина) и е отраснал в семейство на музиканти.

Учи пеене вече 10 години, а през 2016-а става най-младият изпълнител, печелил първа награда в конкурса "Бургас и морето" - с песента "Отиде си лятото" по текст на Живко Колев и музика на Димитър Гетов.

"Гласът..." не е първото телевизионно риалити, в което участва - през 2014 г. се класира втори в певческото състезание за деца "Големите надежди", където се представя с песни на Васил Найденов и "Диана експрес".

После се пробва в "България търси талант", а след това се явява в "Шоуто на Слави", за да кандидатства за детската Евровизия 2015, припомня в. "24 часа".

Все още е ученик в родния си град - в паралелка със специалност "организация на хотелиерството и ресторантьорството". Наградата му като победител в "Гласът на България 4" е 50 хил. лева.

Финалистите в четвъртия сезон на "Гласът на България", от ляво на дясно: Кристина Кабадиева от отбора на Камелия, която отпадна първа в неделната вечер, победителят Радко Петков от отбора на Иван Лечев, подгласничката му Сара Сюзет от отбора на Поли Генова и Яна Сабанова от отбора на Графа, класирала се на трето място