Басистката на покойния Принс възкресява емблематичния му саунд в новото си видео Bottom Of The Bottle, а концертът й в София е на 9 март

Ник Уест, която гостува в "София лайв клуб" на 9 март, започва да свири на ритъм китара от 13-годишна, а в гимназията се преорентира към баскитарата, след като чува Wanna Be Starting Something на Майкъл Джексън.

Посланието на най-новото й парче Bottom Of The Bottle (Дъното на бутилката): "Освободи се от тревогите и вместо да се чудиш защо ти се случват все лоши неща, вместо да потъваш в негативни мисли, не позволявай на трудностите да те налягат - живей пълноценно и се опитвай във всичко да виждаш положителното. Усмихвай се, свиркай си, пей и танцувай, дори ако се намираш "на дъното на бутилката"...

Клипът й към отдава и почит към Принс, който си отиде внезапно миналата година.

Виж още: Принс (1958-2016) - велик, уникален музикант!

Ник Уест гостува у нас за пореден път този четвъртък, 9 март, когато излиза на сцената на "София лайв клуб" със своя неподправен стил, вълнуващ фънк и зареждащото си излъчване.

Примадоната на баскитарата споделя с феновете своя най-нов проект Say Something, а всеки, който иска да стане част от тази запомняща се вечер и да си подари изживяване, наситено с фънк, соул и R&B, може да купи своя билет на цена 40 лв. при предварителна продажба и 50 лв. на входа в деня на концерта. Билетите са налични в мрежата на "Ивентим" (http://bit.ly/2l4lnjN), ePay.bg (http://bit.ly/2lcu8uB), EPAY GO и касите на EasyPay.

Миналогодишното EP на Ник Уест Say Something е още едно доказателство за уникалния почерк и значителния талант на басистката, признат не само от Принс, но и от музиканти като Дейв Стюарт от "Юритмикс", Стивън Тайлър от "Аеросмит" и Флий от "Ред хот чили пепърс".

Краткосвирещият албум звучи като съвременна версия на късните соул класики от 70-те. Усеща се влиянието не само на Принс, но и на Лени Кравиц, а сред седемте парчета е включена дори кавърверсия на хита Back in Black на AC/DC.