Shape of You вече е най-слушаната песен от началото на 2017-а, а амбицията на британския поет с китара е да продаде по-голям тираж от Адел

"Влюбен съм в тялото ти...", пее Ед Шийрън в актуалния си хит Shape of You, който се превърна в най-популярното парче от първите два месеца на 2017 г.

Той е включен в третия студиен албум на английския поет с китара, който излезе на 3 март и вече счупи най-доброто постижение за стрийминг в "Спотифай" с 56 727 861 прослушвания само в деня на премиерата си - близо двойно повече от досегашния рекорд на The Weeknd с неговия Starboy, прослушан 29 млн. пъти от ноември 2016.

Същия петък Shape of You, който беше пуснат като сингъл в началото на януари заедно с Castle on the Hill, подобри собствения си рекорд с 10 123 630 млн. прослушвания само в един ден.

Албумът е озаглавен "÷" (Деление), като продължение на предходните два, и го доближава още повече до амбицията му да продаде по-голям тираж от Адел, чийто "25" вече е пласиран в над 20 млн. екземпляра .

Предшестван от пет краткосвирещи албума (EP), дебютът му "+" (Събиране) излезе през 2011 г., а следващият, "x" (Умножение), превърна Шийрън в най-слушания изпълнител в "Спотифай" за 2014 г..

Най-големият хит на британеца досега е третият сингъл оттам, Thinking Out Loud, който му донесе награди "Грами" за песен на годината и изпълнение в стил "поп".

How Would You Feel (Paean), пуснат със студийно видео през февруари, е последният засега сингъл от "÷", а останалите парчета от албума са качени като аудио в канала на Ед Шийрън в YouTube.

Междувременно Shape of You вече има и няколко версии на живо, а най-колоритната е традиционното изпълнение с детски музикални инструменти в шоуто на Джими Фалън, заедно с водещия и групата The Roots. На Ед се пада да свири на... банан.