Зак Ефрон и Дуейн Джонсън са звездите в пълнометражната версия на култовия сериал, но дори и те не могат да спасят този неспасяем филм...

Спасителите на горещ калифорнийски плаж трябва да разобличат местен престъпник, който заплашва бъдещето на Залива - това е накратко сюжетът в пълнометражната версия на "Спасители на плажа", която излиза по кината у нас с откриването на летния сезон.

Сет Гордън ("Шефове гадняри) е режисьор на филма, а сред продуцентите са и създателите на едноименния сериал, излъчван 11 сезона, през 1989-2001 г. Първите отзиви обаче са негативни, а касовите приходи от премиерния уикенд зад Океана не достигнаха очакванията...

Виж още: Ще се кандидатира ли Скалата за президент на САЩ?

Звездите от оригинала Дейвид Хаселхоф (64) и Памела Андерсън, която на 1 юли навършва 50, също имат роли в новия "Спасители на плажа", анонсиран като комедия.

Злодейката Виктория, собственичка на крайбрежен клуб, се играе от боливудската актриса Приянка Чопра, напоследък нашумяла от US сериала "Куантико".

Новите актьори в синьо-червени бански са: Кели Рорбах, която се превъплъщава в коронната роля на Памела - сексапилната блондинка Си Джей Паркър, Александра Дадарио (Съмър, героинята на Никол Егърт), Илфенеш Хадера (Стефани Холдън, някога в изпълнението на Александра Пол), Дуейн "Скалата" Джонсън като капитан Мич Бюканън, игран навремето от Хаселхоф, Зак Ефрон като новобранеца в екипа Мат Броуди, двукратен шампион по плуване, и Джон Бас (Рони).

Звездите обаче са Скалата и Ефрон, който дори облича женски дрехи. Имената на двамата са и върху плакатите за филма, който е по кината у нас от 2 юни.

Какво да очакваме от тандема им беше загатнато още в първия трейлър, а вече се говори и за продължение...

Междувременно Джонсън защити филма - според него имало голямо разминаване между публиката и критиците, които в салона падали от смях, но после пишели негативни мнения.