Приянка Чопра изпълнява главната роля в нашумелия сериал за базата, където се обучават агенти на ФБР - а догодина ще я гледаме и като злодейка в "Спасители на плажа"

Ако досега свързвахте името на Приянка Чопра само с индийското кино, може би е време да си сверите часовника - 33-годишната актриса е звезда на нашумелия драматичен сериал "Куантико", който в началото на май тръгва и у нас.

Първият сезон е заснет в Мелбърн, а за следващия продукцията се мести в Ню Йорк.

Сюжетът:

Група млади агенти на ФБР се обучават в базата Куантико в щата Вирджиния. Ръководени от специален агент Лиам (Джош Хопкинс) и директорката на академията Миранда Шоу (Онжаню Елис), сред надеждите на вътрешното разузнаване са красавицата от Сан Франциско Алекс Париш (Чопра), бруклинският хипстър Саймън (Тейт Елингтън), изрядният мормон Ерик (Брайън Дж. Смит), златното момче Кейлъб (Греъм Роджърс), южняшката красавица Шелби (Джоана Брейди), забрадената Нима (Ясмин Ал Масри) и красавецът Раян (Джейк Маклафлин), който успява да съблазни Алекс преди дори да са започнали обучението си.

Разкъсвани между тайните от миналото си и настоящото си обучение, действието се пренася в близкото бъдеще, когато един от младите агенти се оказва терорист под прикритие, отговорен за една от най-опустошителните терористични атаки на американска земя от 11 септември 2001 г. насам...

Преди броени дни индийката попадна и на корица в сп. "Тайм" като част от списъка на най-влиятелните 100 личности в света, а по-рано тази година получи наградата People's Choice (Изборът на народа) за любима актриса в нов сериал.

Неотдавна пък "Викторияс сикрет" я провъзгласиха за жената с най-сексапилен поглед, а заедно с колегите й - за най-секси актьорски състав в сериал.

Виж още: Какво е секси през 2016-а (снимки)

Тази година тя блесна и на наградите "Оскар", където мина по червения килим в дантелена рокля "Зухаир Мурад".

Титлите в Америка обаче не са първите в кариерата й - още през 2000 г. тя печели конкурса за красота "Мис Свят". Победата я кара да преосмисли кариерните си планове да учи за инженер или за психиатър - и да се насочи към Боливуд.

Дебютира в киното през 2003 г. и вече има десетки роли във филмографията си. Развива и благотворителна дейност, а през 2010 г. УНИЦЕФ я правят посланик на добра воля за правата на децата.

Пробивът й в Холивуд е с игралната версия на сериала "Спасители на плажа", очаквана догодина. Там играе главната злодейка Виктория Лийдс - роля, първоначално написана за мъж, но променена след присъединяването й към актьорския състав.

У нас е позната с филма "Историята на нашата любов", където си партнира с Шахид Капур.