Баладата на Сия Sledgehammer е включена в новия "Стар трек" филм и може да й донесе "Оскар", а ефектният клип, който напомня Frozen на Мадона, е първото музикално видео, заснето изцяло с IMAX камера

Флория Сигизмонди, снимала клипове на Дейвид Боуи, Джъстин Тимбърлейк, Кристина Агилера и Пинк, режисира Риана в клипа към Sledgehammer - песента й към филма "Стар трек: Отвъд", който е по кината у нас от 22 юли на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Видеото е първото в жанра, заснето изцяло с IMAX камера и беше показано премиерно на най-големите киноекрани.

Певицата позира като "космическа вещица", тайнствено създание без вежди и с татуирано лице, насред извънземен пейзаж - скалните образувания в Калифорнийската пустиня Trona Pinnacles, фон за немалко фантастични филми и сериали.

Не само заради пустинята, а и със стайлинга на Риана и хореографията, клипът веднага предизвика паралели с класиката на Мадона Frozen (1998) на реж. Крис Кънингам.

Въпреки че същото заглавие носят хитове на Питър Гейбриъл и Fifth Harmony, епичната балада е оригинална и носи характерния почерк на австралийската звезда Сия.

Освен Джеси Шаткин, работил по хита й Chandelier, като неин съавтор е вписана и Риана, която тук напълно е усвоила маниера й на пеене.

Видео: Новият летен хит на Калвин Харис с Риана

Според критици зад Океана песента има шанс да донесе на Рири номинация за "Оскар".