Що за хора са били двама от парижките атентатори

Видео, на който братята Салах и Ибрахим Абдеслам се забавляват с разюздани блондинки, беше разпространено от Си Ен Ен. Записът е направен месеца преди самоубийствените атаки в Париж, при които загина 31-годишният Ибрахим. Той се самовзриви пред бар на булевард "Волтер", недалеч от концертната зала "Батаклан", ранявайки повече от 10 души.

Кадрите са заснети и разпространени от техни приятели, които ги описват като "бохеми". Братята са на рап концерт, а по-възрастният пуши цигара и флиртува с млада жена. До него танцува и брат му. 

Виж още: Нападенията в Париж планирани в Белгия

Ибрахим бил електротехник, но не работел по специалността си. Има един брак през 2006 г., който продължава две години. Бившата му съпруга казва, че неговите любими занимания били да пуши трева и да спи по цял ден. Според нея не бил стъпвал в джамия.

Съден е няколко пъти за кражби, фалшификация и измама, пътни нарушения, лежал е и в затвора. През март 2013 г. започва да върти бара Les Béguines в брюкселския квартал "Моленбек", където брат му работел като управител.

Според свидетели братята прекарвали там доста време, като Салах основно играел видеоигри на "Плейстейшън". Заведението обаче било затворено от властите заради консумация и продажба на наркотици.

Салах работел в брюкселското метро като механик в продължение на две години, но през 2011-а бил освободен поради системни отсъствия от работа. Той също бил женен за известно време.

Родителите им са емигранти от Мароко. Имат и трети син - Мохамед.

26-годишният Салах, който също беше сред извършителите, успя да се избяга и укрие - до залавянето му по-рано този месец в Брюксел.