Най-добрият български тенисист Григор Димитров заслужи убедително признанието за най-атрактивен удар на годината в класацията на TennisTV.com

23-годишният Григор Димитров заслужи първото място в анкетата на oфициалния сайт на АТП за излъчване на мачове на живо в интернет заради изпълнение от двубоя срещу латвиеца Ернестс Гулбис в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс през март.

"Гласовете са преброени! Поздравления за Григор Димитров - когото вие избрахте за победител в класацията за най-атрактивен удар на 2014 г. със 76% от гласовете", съобщи TennisTV.com на официалната си страница във "Фейсбук".

Виж още: Гришо с най-голям потенциал през 2015-а

Ударът зад гърба на Димитров в третия гейм на мача срещу Гулбис получи одобрението на 76,6% от гласувалите в двуседмичното допитване от 20 ноември насам.

На второ място с едва 6,8% е швейцарският маестро Роджър Федерер за прецизно воле от полуфинала в Монте Карло срещу Новак Джокович (Сърбия), а на трето място с 4,8% е класиран удар от форхенд на испанеца Рафаел Надал във финала в Маями срещу Джокович.

Виж още: Защо Гришо го очаква страхотна 2015 г.?

Ето и самия удар:

Ето и невероятния двоен удар на Гришо от Откритото първенство на Швеция 2014.

Видео, включващо 10 от най-добрите удари на българския топтенисист - не само от тази година, но като цяло в кариерата му дотук.