Григор Димитров може да достигне до номер 5 в ранглистата през 2015 г., ако продължи да надгражда своя тенис, прогнозира Bleacher Report

Българската звезда в тениса Григор Димитров е сред състезателите, които имат най-сериозни шансове да направят голям скок в ранглистата на Мъжката асоциация (ATP) през следващата година, коментира американското издание Bleacher Report.

Димитров, който заема 11-а позиция в ранглистата, е показал проблясъците на своя огромен потенциал през 2014 г. Той е поставен на второ мястов своеобразната класация. Първи е Хуан Мартин дел Потро.

Виж още: Защо Гришо го очаква страхотна 2015 г.?

Българинът е представен като 23-годишен талант, който печели на всякакви настилки. Той триумфира в три турнира през настоящата година – на клей, трева и твърди кортове. Гришо направи първия си голям четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, а след това и полуфинал на"Уимбълдън".

Димитров започна 2014-та като 23-ти в света, достигна до номер 8 през август, а сега се намира на 11-о място.

Очаквайте Димитров да продължи да се изкачва, гласи още описанието за Гришо.

Според авторите той може да се конкурира с всеки тенисист от ATP, а като допълнително доказателство за тезата е, че Роджър Рашийд е треньор на българина.

Виж още: Томи Хаас: Бих тренирал Григор Димитров