"Димитров има потенциала да е сред лидерите в тениса, заяви бившият №2 в светa

Преди малко повече от година Томи Хаас предрече, че Григор Димитров ще постигне големи успехи в бъдеще. Това стана в началото на август след победата на германския ветеран на четвъртфиналите на турнира във Вашингтон, където той спечели в много оспорван мач, завършил с два тайбрека - 7:6(5), 7:6(3), пише Tenniskafe.com.

"Той е изключителрно талантлив млад играч", коментира след двучасовата битка тогава Хаас. Сега, 15 месеца по-късно, Григор Димитров вече има четири титли в колекцията си с отличия, игра полуфинал на "Уимбълдън" и бе на крачка от участие във финалния "Мастърс" на осемте най-добри тенисисти в АТР тура през сезона. 

Така прогнозата на Томи Хаас вече се сбъдва, а той няма нищо против след прекратяването на активната си състезателна кариера да стане треньор на най-добрия български тенисист.

Виж още: Гришо: Не заслужавам да играя в Лондон

Германецът даде интервю за сайта TennisNow, в което отговоря и на въпрос дали има тенисист, с които би искал да работи, след като се откаже. "Добър въпрос. Най-важното е да обичаш да гледаш тенисиста, който искаш да тренираш, да се асоциираш с него. Стилът ми е разнообразен, но сякаш запазена марка е бекхендът ми с една ръка. 

Ако тряба да избера сега, бих казал Роджър Федерер ще е интересен избор, а и лесен, защото той е толкова добър. Невероятно е как на 33 години показва подобен глад за успехи и прави такъв сезон. Но също така бих тренирал и някой като Григор Димитров, който има потенциала да е сред лидерите в тениса. Много ми харесва да гледам мачовете му и обичам да го правя, защото се наслаждавам на стила му и го харесвам", заяви той.

Виж още: Гришо: Искам да подобрявам играта си всеки път