"Тренираме единствено с мисълта за победа. На това сме заложили всичко", каза Ото Рамин

"Кубрат Пулев си заслужи правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория. В момента няма друг боксьор в света, който заслужава повече от него да предизвика Кличко", заяви германският треньор на българина Ото Рамин в интервю за германската телевизия RTL, която ще излъчи на живо мегасблъсъка, пише Sportal.bg.

Рамин смята, че Пулев е достатъчно добре подготвен, а Кличко от много дълго време не се е срещал със съперник, срещу когото много трябва да внимава. 33-годишният българин има 20 победи в 20 мача на професиаоналния ринг и има желание да продължи успешната си серия. 

Двубоят

Пулев и Кличко ще излязат на ринга на 15 ноември н Хамбург, а украинецът ще защитава три от световните си титли в супертежка категория - на Световната боксова асоциация (WBA), на Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова организация (WBO).

Двубоят между двамата беше първоначално планиран за началото на септември, но в последствие беше преместен заради травма на украинеца. 

Потготовката

"Не съм загубил формата си. За мен това отлагане дори ми помогна, защото ми даде допълнително време, за да наблегнем на малките детайли", коментира Пулев. Проблемът пред щаба на българина основно е бил в намирането на подходящи спаринг-партньори, но всички са доволни от свършената работа и очакват с нетърпение мача. "Смятам, че вече съм подготвен за всичко", каза още Пулев.

Виж още: Кубрат: Кличко, ще те ухапя като кобра