Твърде голямата заплата на българина е основната причина

След като стана ясно, че Димитър Бербатов няма да продължи кариерата си в Монако, старши треньорът на монегаските Леонардо Жардим обясни защо няма да задържат българина.

Основната причина се оказва чисто финансова - високата заплата на Бербатов от 300 хил. евро на месец.

"Монако" може да си позволи да плаща толкова голямо възнаграждение само на футболист, който играе през цялото време и е ключов за отбора. Най-високоплатени в "Монако" са изпълнителите, които играят непрекъснато и помагат на младите да се развиват... Бербатов има страхотни качества, но не може да остане тук и да играе от време на време. Той заслужава повече в края на кариерата си, отколкото да бъде резерва", коментира Жардим.

Към Бербатов интерес за момента са проявили англичаните от "Борнемут" и италианският "Сампдория". Във френската преса има догадки за това, че интерес и оферти има и от страна на турския "Бешикташ", и от "Чикаго файър" в САЩ, където е играл Христо Стоичков.

Междувременно тази седмица Metro.co.uk изброява 12 причини да се възхищаваме на Бербатов като футболист. От британското издание са включили уникалните умения на българския нападател да овладява топката, контролът му върху нея, тактическите му способности, дузпите, които изпълнява, както и онзи момент, когато стана легенда на "Манчестър Юнайтед" с головете си срещу "Ливърпул".

За повече новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: "Спортал"