Корина, съпругата на Михаел Шумахер, благодари на феновете на Формула 1 за тяхната подкрепа в тежките моменти от битката на легендарния пилот и даде надежда за неговото възстановяване

Предстоящата "Гран при" на Германия ми дава идеална възможност сърдечно да благодаря на всички за добрите пожелания и положителната енергия, които продължавате да изпращате към Михаел, заяви тя в съобщение, публикувано в програмата за неделното състезание.

"Вашата съпричастност ни движи напред. Заедно преминахме през най-трудния период. Сега сме изправени пред фаза, която вероятно ще отнеме дълго време. Вярваме, че както през дългите години във Формула 1, времето отново ще бъде верен съюзник на Михаел в неговата битка", допълни Корина Шумахер.

В момента 45-годишният Шумахер е в Университетската болница в Лозана, след като изкара около половин година в изкуствена кома в болницата в Гренобъл. Германецът се бори за живота си след падане със ски във Френските Алпи на 29 декември 2013 г., при което нарани тежко главата си и претърпя две мозъчни операции.

Виж още: Шумахер вече не е в кома, преместен е в друга болница

Изказването на Корина Шумахер може да се приема като пореден положителен знак за възстановяването на Шумахер. Прогнозите са до месец-два той да напусне лечебното заведение и да се завърне у дома, където да продължи да се възстановява.

Седемкратният световен шампион е най-успешният пилот в историята на спорта и е печелил състезанието на родна земя четири пъти.

Виж още: Михаел Шумахер се бори за живота си