Досега в инициативата са обучени над 17 350 малчугани

3350 деца се включиха в тазгодишното издание на програмата "Научи се да караш ски", която през този сезон беше подкрепена от "Мтел". Седмото издание на инициативата приключи днес в курорта Боровец, където се състоя състезание между 60 деца от седем училища от Самоков, Говедарци и Долна баня.

Тримата най-добре представили се участници бяха наградени и с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от първо до шесто място получиха и уикенд лифт-карта със ски-екипировка за двама в Боровец, както и много подаръци от "Мтел".

"Научи се да караш ски" се организира за седма поредна година под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки.

Благодарение на програмата за безплатни курсове по ски, предназначена за ученици от I до IV клас (възраст 6-10 години), досега участие в проекта са взели над 17 350 малчугани.

За първи път тази година "Мтел" инициира и кампания за безопасно каране, която цели да обърне внимание на скиорите и сноубордистите колко важно е да спазват правилата по пистите.

Като част от тази инициатива беше създаден и Здравко - най-добрият приятел на скиорите, който през целия ски-сезон можеше да се види върху табели с предупредителни послания, поставени на ключови участъци, на предпазните мрежи по пистите, както и на всички протектори, разположени на опасни места, където има стълбове, машини за сняг, дървета, контейнери и др.