Вицепремиерът Румяна Бъчварова се срещна с канадския министър на гражданството и имиграцията

"Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България", заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова в Отава, Канада, съобщи пресцентърът на МВР.

Добрите практики на Канада

По време на срещата двамата са обсъдили и редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключови елементи за успешното интегриране на имигрантите в страната, смятат управляващите в Канада.

Според министър Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.

Други срещи

Тя още се е срещнала и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Пред него тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.

Бъчварова посети и канадския парламент, където представи приоритетите на правителството и предизвикателствата пред страната, като обсъди с участниците-членове на канадския парламент възможностите и секторите за потенциални канадски инвестиции в страната.

Източник: Министерство на външните работи