Трансферното лято върви с пълна пара. Някои от топклубовете в Европа вече се подсилиха със звезди, било то такива, блеснали на световното в Бразилия, или вече наложени имена

Достатъчно е да споменем само трансферите на Луис Суарес в "Барселона", Давид Луиш в ПСЖ, Еляким Мангала в "Манчестър Сити", Хамес Родригес в "Реал Мадрид" и Люк Шоу в "Манчестър Юнайтед", който стана най-скъпият ляв бек и тийнейджър в историята на футбола, пише Sportal.bg.

Бързите сметки показват, че в мача за Суперкупата на Европа между "Реал" и "Севиля" отборът на "Кралския клуб" бе съставен от звезди на стойност 500 млн. евро

Как би изглеждала една идеална единайсеторка на най-скъпите футболисти по постове? Ето как: 

На вратата задължително трябва да бъде Джанлуиджи Буфон. Той е единственият италианец в тима, спечелил си това право още през 2001 г., когато "Ювентус" плати на "Парма" рекордните за вратар 51 млн. евро. 

В дясната зона на защитата мястото е запазено за Даниел Алвеш от "Барселона". През 2008 г. той пристигна на "Камп Ноу" срещу 35 млн. евро. Вече стана дума за Луиш и Мангала, за които по сметките на "Челси" и "Порто" бяха преведени 50 и 53 млн. евро. Те двамата са позиционирани в средата на отбраната. 

На левия бек пък гордо застава Шоу, излязъл 37 млн. евро на "червените дяволи". Нека поверим полузащитата на Хави Мартинес, за когото "Байерн" брои 40 млн. евро на "Атлетик Билбао" през 2012 г., Аксел Витсел, който отиде за същата сума от "Бенфика" в руския "Зенит", и Хамес. Голмайсторът на Мондиал 2014 струва 80 млн. евро на "Реал Мадрид". Парите отидоха в касата на "Монако". 

Атаката ще бъде с марка "Ла Лига" - Гарет Бейл, Луис Суарес и Кристиано Роналдо. Трите имена в евро: 100 млн., 88 млн. и 94 млн. Към споменатите дотук звезди може да прибавим още редица други: Златан Ибрахимович, Кака, Единсон Кавани, Радамел Фалкао, Фернандо Торес, Неймар, Хълк, Серхио Агуеро, Хуан Мата, Тиаго Силва и пр. 

Футболът не е като едно време, нали?