Включва актуалните му хитове "Очите", "Огън", "Пепел" и "Печат от моята душа", представянето е с концерт в Античния театър в Пловдив на 26 септември

След коледния миниалбум "Честито Рождество" Миро събира актуалните си хитове "Очите", "Огън", "Пепел" и "Печат от моята душа" в албума "Мироглед".

Представянето му е на 26 септември с концерт на неговата любима сцена - Античния театър в Пловдив.

Видео: "Гълъбо" - БГ клип, БГ песен и БГ текст на наградите "БГ радио 2018"

"Огън" е най-новата му песен. Разказва, че я сънувал на 10 януари в 16,08 ч., докато бил на Северния полярен кръг, и запазил оригиналната тоналност "D" от съня си. Аранжиментът е на бийтбоксъра Искрен Тончев - Искрата, с когото Миро работи от "Лошо скроен" насам.

За първи път "Огън" прозвуча на годишните музикални награди на "БГ Радио" на 4 юли, също на сцената на Античния театър в Пловдив, където "Нависоко" с актрисата Койна Русева спечели приза за най-добър видеоклип, а двамата бяха номинирани и в категорията "БГ дует/трио".

Най-амбициозният му нов клип обаче сниманият в Исландия под неговата собствена режисура "Печат от моята душа", гледан за година близо 5,4 млн. пъти. Музиката е на Димитър Петров, музикален продуцент на парчето е Момчил Колев, а в записа участва и кавалджията Теодосий Спасов.

Певецът режисира и видеото на "Пепел", чието заглавие е взето от едноименния пейзаж на Здравко Стойнев. Това е и единствената от новите му песни, написана изцяло от друг (Джесика Саранго, с аранжимент от Филаделфо Кастро), а той само е адаптирал българския текст от испанския оригинал.

Наскоро аудиото на "Очите" събра над 1 млн. прослушвания в YouTube, а любителският dance клип от периода на извънредното положение заради COVID-19 е с участието на известни танцьори и хореографи, национални състезателки по художествена гимнастика, актрисата / топмодел Диляна Попова и примата на Софийската опера и балет Марта Петкова. Видеото по идея на Маргарита Будинова, която се е ангажирала и с реализацията му, също има близо половин милион гледания.

В условията на карантина и социална изолация Миро записа и "корона-версия" на хита от първия си самостоятелен албум "Омиротворен" (2008) "Губя контрол, когато".