Първата дама на САЩ продължава да демонстрира накити за милиони долари - включително на първия си официален портрет от Белия дом

Броени дни след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп, в края на януари, съпругата му Мелания се появи на корица в мексиканското издание на "Венити феър" с анонса, че първата дама на САЩ "планира да бъде новата Джаки Кенеди".

Виж още: Седем факта за Мелания - балканската съпруга на Доналд Тръмп

Фотосесията на Дъглас Фридман, на която бившата манекенка "яде" и "пие" бижута в чиния и чаша, беше препечатка от мъжкото списание GQ, където излезе миналата пролет.

В Мексико обаче кадрите обаче бяха окачествени като неуместни, знак на обида и неуважение към местното общество, където бедността е значим социален проблем.

Снимката й на корицата - пред купичка с бижута, от която изглежда, че се храни, навивайки на вилицата си като спагети дълга диамантена огърлица, - също предизвика бурно недоволство, и то точно когато съпругът й влезе в задочен спор с мексиканския президент относно стената по границата.

До подобни реакции сега доведе и първият официален фотопортрет на Мелания Тръмп, разпространен от Белия дом.

Виж още: Първите дами на САЩ в 45 факта

На видимо обработената снимка словенката, която в края на месеца навършва 47, е скръстила ръце, облечена в черно сако с шалче на врата.

В черно на официалните си портрети в Белия дом беше и предшественичката й Мишел Обама, изкарала в Белия дом два мандата - от 2009 и 2013 г.

Погледите сега обаче са привлечени от огромния диамант на Мелания върху пръстена на лявата й ръка, поставена на преден план.

Данъкоплатците са видимо подразнени - някои просто критикуват демонстрирането на висок жизнен стандарт, а други изчисляват в социалните мрежи колко храна за бедни и бездомни американци може да се купи срещу стойността на бижуто.

Според светски издания това е накитът от годежа й с Доналд Тръмп през 2004-та - 13-каратов, за 1,5 млн. долара. На 3 млн. долара пък се оценява 25-каратовият диамантен пръстен за 10-годишнината от сватбата им.