Мишел Обама във "Вог", осем години по-късно

Мишел Обама

първа дама на САЩ

Юристка и съпруга на президента на САЩ Барак Обама, тя е родена в Чикаго, щата Илинойс, на 17 януари 1964 г. Моминското й име е Робинсън. Завършва социология в университета Принстън и юридическия факултет на Харвард. Работила е като адвокат, а по-късно - в екипа на кмета, в неправителствена организация и в ръководството на Чикагския университет и неговия медицински център.

С Барак Обама се запознава, докато работят в една и съща адвокатска кантора. На първата си среща отиват на кино и гледат филма на Спайк Лий Do the Right Thing. Женят се през октомври 1992 г. През 1998 г. се ражда първата им дъщеря - Малия Ан, а Наташа, или просто Саша, идва на бял свят през 2001-ва.

Заради стила си на обличане е сравнявана с Джаки Кенеди и се превръща в модна икона, като украсява три пъти корицата на "Вог". Прекарва в Белия дом осем години като първа дама на САЩ - първата афроамериканка в тази роля. През този период води кампании срещу бедността, за здравословно хранене на учениците и повече физическа активност.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност