Мишел Обама във "Вог", осем години по-късно

Мишел Обама

първа дама на САЩ

Юристка и съпруга на президента на САЩ Барак Обама, тя е родена в Чикаго, щата Илинойс, на 17 януари 1964 г. Моминското й име е Робинсън. Завършва социология в университета Принстън и юридическия факултет на Харвард. Работила е като адвокат, а по-късно - в екипа на кмета, в неправителствена организация и в ръководството на Чикагския университет и неговия медицински център.

С Барак Обама се запознава, докато работят в една и съща адвокатска кантора. На първата си среща отиват на кино и гледат филма на Спайк Лий Do the Right Thing. Женят се през октомври 1992 г. През 1998 г. се ражда първата им дъщеря - Малия Ан, а Наташа, или просто Саша, идва на бял свят през 2001-ва.

Заради стила си на обличане е сравнявана с Джаки Кенеди и се превръща в модна икона, като украсява три пъти корицата на "Вог". Прекарва в Белия дом осем години като първа дама на САЩ - първата афроамериканка в тази роля. През този период води кампании срещу бедността, за здравословно хранене на учениците и повече физическа активност.

 1. Четирима президенти и четири първи дами

  Четирима президенти и четири първи дами

  22 април 2018 г. - Четирима президенти се събраха за погребението на бившата първа дама Барбара Буш, която почина на 92-годишна възраст. За да я изпратят във вечния й път до съпруга й, президента Джордж Буш-старши застанаха техният първороден син Джордж У. Буш и жена му Лора, приемниците им в Белия дом Бил и Хилари Клинтън, предишният държавен глава Барак Обама със съпругата си Мишел и настоящата първа дама Мелания Тръмп.

 2. Официалните портрети на Мишел Обама

  Официалните портрети на Мишел Обама

  Официалните портрети на Мишел Обама: (вляво) от първия мандат на Барак Обама в Белия дом, започнал през 2009 г., и (вдясно) от втория мандат на първото черно президентско семейство, от 2013 г.

 3. Мелания Тръмп гостува на Мишел Обама в Белия дом

  Мелания Тръмп гостува на Мишел Обама в Белия дом

  Бъдещата първа дама на САЩ Мелания Тръмп гостува в Белия дом на предшественичката си Мишел Обама, в рокля "Нарцисо Родригес", където пиха чай след избирането на Доналд Тръмп за президент, 10 ноември 2016 г.

 4. Мишел Обама - осем години като първа дама

  Мишел Обама - осем години като първа дама

  През осемте си години като първа дама на САЩ Мишел Обама украсява кориците на женски списания за мода, градинарство, домакинство, здравословно хранене и добра форма. На 17 януари 2017 г., три дни преди края на втория президентски мандат на Барак Обама, съпругата му навършва 53.

 5. Мишел Обама за "Върайъти"

  Мишел Обама за "Върайъти"

  Мишел Обама на корица в холивудското издание "Върайъти" от август 2016, което обяснява как от поддържаща роля в Белия дом първата дама се е издигнала до медийна звезда.

 6. Мишел Обама във "Вог", осем години по-късно

  Мишел Обама във "Вог", осем години по-късно

  Мишел Обама на първата си корица в американския "Вог" (вляво), март 2009, и близо осем години по-късно, като лице на броя от декември 2016, малко преди края на своя втори мандат като първа дама на САЩ.

 7. Мишел Обама на корица в модно списание

  Мишел Обама на корица в модно списание

  Мишел Обама, в асиметрична зелена рокля от Брандън Максуел, на корицата на InStyle за октомври 2016, по повод края на осемте й години в Белия дом. Първа дама на САЩ за първи път е лице на модното списание. Пред изданието г-жа Обама обяснява, че модата може да бъде важна част от културната дипломация.

 8. Мишел и Барак Обама на корица в списание

  Мишел и Барак Обама на корица в списание

  Мишел и Барак Обама на корица в списание Essense, октомври 2016

 9. Мишел и Барак Обама за сп. Essense, октомври 2016

  Мишел и Барак Обама за сп. Essense, октомври 2016

  Мишел и Барак Обама във фотосесия за сп. Essense, октомври 2016.

 10. Мишел Обама на корица

  Мишел Обама на корица

  Мишел Обама, една от "Великите", на корица в Т, списанието на "Ню Йорк таймс" за мода и стил, 2016 г.

 11. Последната коледна картичка на сем. Обама

  Последната коледна картичка на сем. Обама

  21 декември 2016 г. - Премиерът в оставка Бойко Борисов сподели във "Фейсбук" коледната картичка, която е получил от Белия дом, като изразява увереност, че Барак Обама винаги ще остане добър приятел на България. Освен от US президента, първата дама Мишел и дъщерите им Малия и Саша, под поздравите са се подписали също домашните любимци Бо и Съни.

 12. Двама президенти в края на мандата

  Двама президенти в края на мандата

  20 септември 2016 г. - От "Дондуков" 2 публикуваха фотогалерия от работното посещение на президента Росен Плевнелиев в САЩ за 71-вата сесия на Общото събрание на ООН, а сред кадрите е и тази снимка за спомен с Мишел и Барак Обама, на когото също му остават още четири месеца като държавен глава.

 13. Мишел Обама с призив за освобождаване на отвлечените в Нигерия ученички

  Мишел Обама с призив за освобождаване на отвлечените в Нигерия ученички

  Мишел Обама позира за официалния профил на първата дама в "Туитър" с хаштага #bringbackourgirls, отправяйки призив за освобождаване на ученичките, отвлечени дни по-рано от ислямистката групировка "Боко Харам" в Нигерия, 7 април 2014 г.

 14. Джеймс Бонд и първите дами

  Джеймс Бонд и първите дами

  Сред знаменитостите, които слушаха изказванията пред 70-ата сесия на Общото събрание на ООН, 28 септември 2015 г., бяха първата дама на САЩ Мишел Обама, седнала между холандската кралица Максима и съпругата на генералния секретар Бан Ки-мун - Ю Сун-таек, а също и актьорът Даниел Крейг (горе вдясно), който играе Джеймс Бонд в последните филми от поредицата и е посланик на световната организация.

 15. И Мишел Обама влезе в клуба на 50-годишните

  И Мишел Обама влезе в клуба на 50-годишните

  Мишел Обама сподели в "Туитър" колко се вълнува да се присъедини към съпруга си в клуба на 50-годишните - заедно със своя снимка с членска карта за съюза на пенсионерите в САЩ - AARP (American Association of Retired Persons). От неправителствената организация на американците над 50 честитиха половинвековния юбилей на първата дама на 17 януари 2014 г. с корица на своето списание, посветена изцяло на нея.

 16. Мишел Обама демонстрира бицепсите си в "Шоуто на д-р Оз"

  Мишел Обама демонстрира бицепсите си в "Шоуто на д-р Оз"

  Мишел Обама демонстрира бицепсите си в "Шоуто на д-р Оз" в предаването от 28 февруари 2013 г. Тя е гостувала за първи път на популярния водещ през септември 2012. Роклите без ръкави са характерна част от гардероба й като първа дама на САЩ.

 17. Мишел Обама краси априлския "Вог"

  Мишел Обама краси априлския "Вог"

  Първата дама на САЩ позира в рокля на Reed Krakoff за втората си корица на "Вог". За първи път там я видяхме през март 2009.

 18. Мишел и Барак в априлския "Вог"

  Мишел и Барак в априлския "Вог"

  Ани Лейбовиц улавя и американския президент в снимките си за априлския брой на "Вог".

 19. Мишел Обама позира за "Вог"

  Мишел Обама позира за "Вог"

  Априлският брой на американското издание представя Мишел и Барак най-вече като родители и омъжена двойка. Мишел разказва още за майка си и обсъжда семейните ценности на американците.

 20. Мишел Обама на "Оскарите"

  Мишел Обама на "Оскарите"

  В пряко включване от Белия дом Мишел Обама асистира на Джак Никълсън, който бе на сцената в "Долби тиътър", при обявяването на най-добрия американски филм на 85-ите награди "Оскар" в Холивуд, 25 февруари 2013 г.

 21. Мишел Обама върти обръчи

  Мишел Обама върти обръчи

  Мишел Обама върти обръчи на Южната поляна на Белия дом във Вашингтон като домакин на Панаира за здрави деца, част от кампанията й за изграждане на навици за здравословно хранене и физическа активност у американчетата, 21 октомври 2009 г.

 22. Мишел Обама отново в Jason Wu

  Мишел Обама отново в Jason Wu

  Мишел Обама отново избра рокля от Джейсън Ву за президентския бал във Вашингтон по случай встъпването на съпруга й Барак Обама във втори мандат, 21 януари 2013 г. Роклята й от същия дизайнер отпреди четири години вече е в музея

 23. Танцът на президентската двойка

  Танцът на президентската двойка

  Американският държавен глава Барак Обама танцува с първата дама Мишел Обама на президентския бал във Вашингтон по случай началото на втория им четиригодишен мандат в Белия дом, 21 януари 2013.

 24. Изборът на Мишел Обама

  Изборът на Мишел Обама

  Мишел Обама бе избрала дизайнер на мъжка мода (Thom Browne) и тъмносиня жакардова рокля - от плат за копринени мъжки вратовръзки - за церемонията, на която съпругът й Барак Обама положи клетва за втори мандат във Вашингтон, 21 януари 2013 г.

 25. Мишел Обама на рождения си ден

  Мишел Обама на рождения си ден

  Мишел Обама на рождения си ден, 17 януари 2013 г. В деня, когато навърши 49, първата дама на САЩ пусна своя нов профил в "Туитър" и снимка, на която демонстрира новата си прическа - с бретон

 26. Мишел Обама с бретон

  Мишел Обама с бретон

  Мишел Обама изпробва пред публика новата прическа, с която посрещна своя 49-и рожден ден на 17 януари 2013 г., три дни преди съпругът й да встъпи във втори президентски мандат. Тя има и нов профил в "Туитър", вече като първа дама на САЩ, съкратено - FLOTU

 27. Новата-стара първа двойка на САЩ

  Новата-стара първа двойка на САЩ

  Президентът на САЩ Барак Обама полага клетва пред Библията, която държи съпругата му Мишел, в Синята зала на Белия дом, 20 януари 2013 г. Кулминацията на тържествата във Вашингтон по случай началото на втория му мандат е на 21 януари, понеделник

 28. Новата президентска клетва на Барак Обама

  Новата президентска клетва на Барак Обама

  Мишел Обама (в рокля и жилетка, от Reed Krakoff) прегръща съпруга си след клетвата му за втори президентски мандат на 20 януари 2013 г., положена в тесен семеен кръг, в присъствието само на дъщерите им и председателя на Върховния съд.

 29. Мишел Обама и Хилари Клинтън

  Мишел Обама и Хилари Клинтън

  Мишел Обама в бяла рокля и Хилари Клинтън в черен тоалет на церемонията в Държавния департамент във Вашингтон по връчването на международните награди за смели жени, 8 март 2012 г.

 30. Джъстин Бийбър на коледна гала с президента

  Джъстин Бийбър на коледна гала с президента

  Джъстин Бийбър (крайният вдясно) и Дженифър Хъдсън с президента Обама и семейството му на галавечерта "Коледа във Вашингтон", 11 декември 2011 г. Крайният вляво е тв водещият Конан О'Брайън

 31. Мишел Обама и Бо показват коледната украса на Белия дом

  Мишел Обама и Бо показват коледната украса на Белия дом

  Мишел Обама и португалското водно куче Бо показват коледната украса на Белия дом, 28 ноември 2012 г. Вдясно на снимката е макетът на сградата, направен от джинджифилови сладки, с фигурката на президентския домашен любимец отпред.

 32. Мишел Обама, момичетата и Бо

  Мишел Обама, момичетата и Бо

  Първата дама на САЩ Мишел Обама, дъщерите й Малия (вляво) и Саша с домашния любимец Бо са излезли да посрещнат коледната елха за Белия дом, пристигнала от щата Северна Каролина на 23 ноември 2012 г.

 33. Мишел Обама и първата й рокля като първа дама

  Мишел Обама и първата й рокля като първа дама

  Мишел Обама и дизайнерът Джейсън Ву, който я облече за бала по случай встъпването на съпруга й Барак Обама в длъжност през януари 2009, дариха роклята й на националния исторически музей "Смитсониън" във Вашингтон, 9 март 2009 г.

 34. Спортната инициатива на Мишел Обама

  Спортната инициатива на Мишел Обама

  Мишел Обама в състезание по теглене на въже с тв водещия Джими Фалън в Синия кабинет на Белия дом, 25 януари 2012 г. Записът за токшоуто му Late Night with Jimmy Fallon е по повод втората годишнина на инициативата й Let's Move!

 35. Обама като първа двойка на САЩ, 2009

  Обама като първа двойка на САЩ, 2009

  Барак Обама и първата дама Мишел Обама (в тоалет от Isabel Toledo) дефилират пеша в празничния парад по "Пенсилвания авеню" във Вашингтон, 20 януари 2009 г., когато се състоя и церемонията по встъпването му в първи мандат като 44-тия президент на САЩ.

 36. Мишел и Барак Обама на последния им предизборен митинг

  Мишел и Барак Обама на последния им предизборен митинг

  Барак и Мишел Обама на последния им предизборен митинг в Де Мойн, Айова, 5 ноември 2012 г. - откъдето пет години по-рано е започнала и първата му кампания за влизане в Белия дом след победата на първичните избори в щата

 37. Мишел Обама с най-добре оформените рамене

  Мишел Обама с най-добре оформените рамене

  Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел на Южната поляна на Белия дом, за ежегодния пикник с членовете на Конгреса, 27 юни 2012, Вашингтон. В края на годината сп. "Фитнес" класира първата дама като най-добре оформените рамене

 38. Архивна снимка на Барак и Мишел Обама

  Архивна снимка на Барак и Мишел Обама

  "Тя гласува за него по същата причина, заради която се омъжи за него - характера му", пишеше към тази стара снимка, пусната във Facebook страницата на първата дама на САЩ в изборния ден - 6 ноември 2012 г., когато съпругът й бе преизбран за президент

 39. Ще останат ли Обама в Белия дом?

  Ще останат ли Обама в Белия дом?

  Президентът на САЩ Барак Обама, първата дама Мишел и дъщерите им Саша и Малия гледат мача на US футболистите срещу Япония на мондиал 2011 в ЮАР. След избори 2012 на 6 ноември семейството остава за втори мандат в Белия дом

 40. Две първи дами в розово. Коя да е в Белия дом?

  Две първи дами в розово. Коя да е в Белия дом?

  Барак Обама този път надделя срещу съперника си Мит Ромни във втория им кандидатпрезидентски диспут, който се състоя в Ню Йорк. Съпругите им Мишел и Ан също бяха там, в идентични розови тоалети. Коя изглеждаше по-"президентски"?

 41. Обама срещу Ромни, първи рунд

  Обама срещу Ромни, първи рунд

  Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел прекараха 20-годишнината си от брака си на диспут с опонента му в изборите Мит Ромни (вляво), който бе провъзгласен за победител в първия от серията дебати на 3 октомври 2012 г. в Денвър, щата Колорадо

 42. Чадър за първата дама

  Чадър за първата дама

  Президентът на САЩ Барак Обама кавалерства на съпругата си Мишел

 43. Семейство Обама

  Семейство Обама

  Президентът на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама с дъщерите си Саша и Малия - официален семеен портрет в Белия дом от 11 декември 2011 г.

 44. Мишел Обама и Тейлър Суифт

  Мишел Обама и Тейлър Суифт

  Мишел Обама връчва на Тейлър Суифт приза за благотворителност на наградите Kids' Choice (Изборът на децата) в Лос Анджелис, 31 март 2012 г.

 45. Мишел Обама на детските награди

  Мишел Обама на детските награди

  Първата дама на САЩ Мишел Обама позира с президента на "Виаком" - собственици на детския тв канал Nickelodeon и организатори на наградите Kids' Choice (Изборът на децата) - и съпругата му в Лос Анджелис, 31 март 2012 г.

 46. Коледа с Мишел Обама

  Коледа с Мишел Обама

  Още в края на ноември 2011 г. първата дама на САЩ Мишел Обама показа коледната украса на Белия дом

 47. Сем. Обама - семеен портрет от Ани Лейбовиц

  Сем. Обама - семеен портрет от Ани Лейбовиц

  Официален портрет от първата година на сем. Обама в Белия дом: президентът Барак Обама, първата дама Мишел Обама и двете им дъщери Малия и Саша, фотографирани от Ани Лейбовиц, 1 септември 2009 г.

 48. Барак и Мишел Обама, хванати за ръка

  Барак и Мишел Обама, хванати за ръка

  Първата дама Мишел Обама и президентът на САЩ Барак Обама отиват на мач от колежанското първенство по баскетбол между отборите на Michigan State Spartans и North Carolina Tar Heels на борда на самолетоносача "Карл Винсън", 11 ноември 2011 г., Сан Диего

 49. Мишел Обама играе тенис на маса

  Мишел Обама играе тенис на маса

  Мишел Обама играе тенис на маса с момчетата от бойгрупата Big Time Rush в залата за дипломатически приеми в Белия дом, докато записват тв предаване за спортния празник на детския канал Никълаудиън, 24 септември 2011 г.

 50. Мишел Обама в чикагски магазин

  Мишел Обама в чикагски магазин

  Мишел Обама на посещение в магазин в родния си Чикаго, в рамките на инициативата й Let's Move, която популяризира здравословното хранене и начин на живот в бедните райони, 25 октомври 2011 г.

 51. Мишел Обама на събитие във Вирджиния

  Мишел Обама на събитие във Вирджиния

  Мишел Обама отива на гроба на Незнайния воин на военното гробище в Арлингтън, щата Вирджиния, за националния ден на ветераните в САЩ, 11 ноември 2011 г., където съпругът й, президентът Барак Обама, положи венец

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност