Няколко любопитни примера от актуалното издание на книгата за световни рекорди

Книгата на световните рекорди "Гинес" вече пусна най-новото си издание, за 2016 г., представено от Линдзи Линдберг, носителка на титлата за най-много телефонни указатели, разкъсани в рамките на една минута.

Сред най-новите притежатели на рекорди попада и едно японско куче, което за същото време успява да улови най-много топки с лапите си - т.е. да спаси 14 гола! Браво на Пурин и стопанина й Макото, които тренират всекидневно, макар и само по 15-ина минути, за да не се измори питомката.

Видео: Миналогодишните рекорди на "Гинес"

Друг забележителен с рекорда си представител на домашната фауна е Лейзи Джейс Блуграс от породата тексаско дългорого говедо (Texas Longhorn) от US щата Канзас, чиито рога са дълги почти 3 метра!

Виж още: Пет актуални (и забавни!) рекорда на "Гинес"

Настоящият най-висок баскетболист в света - китаецът Сун Минмин, и съпругата му, хандбалистката Сю Йен подобриха и рекорда за най-висока съпружеска двойка. Те са женени от август 2013 г., а са високи съответно 236,17 см, cm и 187,3 см, с което общият им ръст надхвърля 4 метра!

Най-дългият молив, произведен от Staedtler в Нюрнберг този август, достига 459,97 м, а Боб Уейд влезе в книгата на рекордите с огромната си скулптура на каубойски ботуши - високи 10,74 м. За да ги носи, човек трябва да има над 60-метров ръст.