На лондонската премиера на новия си филм Дуейн "Скалата" Джонсън си направи най-много селфита за три минути. Ето и още няколко постижения, вписани наскоро в книгата на световните рекорди - с кучета, котки, плодове и... клечки за зъби

Преди да влезе в кино "Одеон" на лондонския "Лестър скуеър" за премиерата на "Сан Андреас", Скалата успя да заснеме със смартфона си над 100 автопортрета с фенове в продължение на три минути.

Опитът за рекорд бе признат веднага от представител на книгата "Гинес", който следеше всички снимки да са на фокус, а в кадъра да влизат лицата и вратовете на участниците, наредили се на опашка пред екшънзвездата.

Няколко селфита бяха дисквалифицирани и бройката остана 105, а Дуейн Джонсън получи удостоверение за рекордьор.

Това обаче не е единственият любопитен рекорд на "Гинес" напоследък. В книгата вече са записани най-гръмогласното мъркане на домашна котка - със сила 67,8 децибела, записано с британския котарак Мерлин в къщата на стопанката му в графство Девън.

А колко е голяма най-голямата ягода, която сте виждали? При всички случаи е била по-малко от тази, отгледана от фермера Коджи Накао във Фукуока, Япония. Плодът е от местен сорт (Amaou) и е достигнал тегло 250 г, 8 см височина и 12 см ширина.

Стивън Бакман от Сан Франциско пък е притежател на актуалния рекорд за най-малка скулптура, направена от клечка за зъби. От една-единствена клечка американецът е издялал дървено копие на небостъргача "Емпайър стейт билдинг", високо 19,86 мм.

През уикенда признание от "Гинес" получи и Евровизия, като най-дълголетния ежегоден песенен тв конкурс. С победата на шведския хит Heroes в събота срещу неделя приключи 60-ото му издание.

Участник в друго тв шоу - "Великобритания търси талант", пък подобри предишния рекорд за най-бързо спукване на 100 балона. Миналото постижение, с близо 3 секунди повече, беше дело на Джак Ръсел териер и регистрирано в САЩ през 2008 г.

Четириногата Кали, от същата порода, доказа защо я наричат Кучето чудо, след като се справи със задачата за по-малко от 42 секунди.

Източник: Bulevard.bg