Секссимволът от "Шерлок" и предстоящия "Игра на кодове" хвърля дрехите в езерото или под душа само за благотворителни цели (видео)

Бенедикт Къмбърбач, мокрият сън на милиони фенки (и фенове) по света, позира разгърден на черно-бяла снимка, заснета от Джейсън Бел за кампанията Give Up Clothes for Good.

Инициативата, която финансира научни изследвания за лечение на болни от рак деца чрез дарения на ненужни дрехи, датира от 10 години и вече е набрала над 17,5 млн. лири.

В изложбата в Лондон, събрала най-доброто от архива на фотографа по темата, са представени и други известни лица като топмодела Джери Хол, актьорите Лиъм Нийсън и Чарли Хънам.

Фотогалерия: Полуголи мъже

Кадърът с Къмбърбач пресъздава сцената в езерото от минисериала на Би Би Си по "Гордост и предразсъдъци" (1995).

Дрехите там сваля Колин Фърт в ролята на г-н Дарси.

Неотдавна Бенедикт бе отличен с американската тв награда "Еми" за сериала "Шерлок", който събра най-много статуетки тази година. През декември предстои да го видим като математика Алън Тюринг в "Игра на кодове", за който се говори, че има шанс да бъде номиниран за "Оскар".

Малко преди церемонията в САЩ, на която пропусна да отиде, Къмбърбач се разсъблече и в ексклузивен клип за друга благотворителна инициатива - предизвикателството "Ледена кофа".

Видео: Еди Редмейн е новият Стивън Хокинг

Актьорът, играл в миналото ролята на Стивън Хокинг, е посланик на организацията за борба с амиотрофична латерална склероза, и неговото видео е поставено далеч по-професионално, отколкото любителските акции на редица други звезди.

Почитателите му обаче знаят, че могат да го видят гол под душа и в сцена, която уж била заснета за "Стар трек-2: Пропадане в мрака", но не намерила място в готовия филм.

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс се принуди да я покаже в тв шоуто на Конан О'Брайън, за да обори обвиненията в сексизъм, след като разсъблечени на екрана се оказаха само жени от екипажа на "Ентърпрайз".