Причината са думите на българския боксьор преди мача между двамата

Световният боксов шампио Владимир Кличко е завел дело срещу Кубрат Пулев за думите му преди мача между двамата за световната титла на IBF за допинга. Кобрата претендираше украинецът да дава проби и в извънсъстезателен контрол и се усъмни в честността му, съобщава Gong.bg.

На пресконференция в София Пулев коментира случая.

"Делото е, че нямам правото да говоря по тази тема за допинга и Кличко. Още преди мача дойдоха негови адвокати, искаха да ме притискат, но това за мен не беше проблем. То може би ще отиде наникъде, защото аз, когато съм си в правото, тогава говоря. Няма за какво да ме съди, но нека се пробва, ще се съдим", заяви българският боксьор.

"Допингът не е от значение, когато се качим на ринга, но пак отчитам грешките в себе си, независимо дали е в бокса или в живота. Не знам дали е взимал допинг, в момента даже ме съдят от К2 за думите ми, че се съмнявам, че взима. Това е едно от нещата между Кличко и мен, за което аз не го уважавам", добави Пулев.

"Нещата са елементарни, в кой спорт е ясно кога се взима допинг и той си играе по правилата. Аз съм човек от малка България и не обичам да си мълча. Мен ме скъсаха от проверки, включително и след мача. Но в подготовката ми, когато напиша, че отивам в България, веднага следва проверка до един час."

"Връщам се от България в Берлин, веднага ми се звъни по телефона на летището, прави ми се проверка. Минал съм всичко, показал съм, че всичко е чисто. Той не го направи, всичките ми искания останаха глас в пустиня. И пак казвам, вината си е моя, че не победих, не е в допинга. Просто той не получава моето уважение заради това", подчерта Кобрата.

Виж още: За Кобрата в бъдеще време

"Кличко не е длъжен да даде допинг в извънсъстезателно време, така е подписан договорът. Той трябва да даде само веднага след мача. Аз исках от него просто като мъж да даде тази проба, но той не го направи. Въпреки че брат му Витали го хванаха на една от Олимпиадите с допинг."

Ръкавиците

"В тази федерация всеки може всеки да играе с неговите ръкавици. Аз исках да видя неговите ръкавици преди мача, но просто ги нямаше. Те са специална марка, която се ползва само от него. Може да ги направи, каквито си пожелае", сподели още Кубрат Пулев.