Тодор Кръндев, който се оказа с малария, е собственик на първото чейндж бюро у нас, разкрива в. "24 часа"

Тодор Кръндев е българинът, който бе набеден, че е заразен с ебола, но се оказа болен от малария, пише "24 часа". При постъпването си в болница той признал, че се е върнал от Сиера Леоне, което доведе до краткотрайна паника, за да се окаже само стрес тест за здравните власти.

Виж още: Съмненията за българин с ебола бяха отхвърлени

Геолози твърдят, че е проучвал и че дори има концесия за диаманти там.

Вестникът е успял да се свърже със съпругата му, която обяснява, че той бил консултант на фирми в Африка - и моли за спокойствие, поне докато мъжът й се възстанови.

В обществото на геолозите се носят мълви

за българи, бродещи из Африка за скъпоценности, пише "24 часа", но уточнява, че това не било широко афиширано и самите търсачи криели това. Познати на Кръндев казват, че той също е пътешественик и любител на авантюрите.

Доскоро е бил на работа в Министерството на икономиката и енергетиката, в дирекция "Природни ресурси и концесии" като главен инспектор в отдел "Контрол". Само че за по-малко от година, а според други дори за три-четири месеца.

В профила си във "Фейсбук" Кръндев е обявил, че е завършил "Въгледобив" в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Работил е и в минното дело у нас

Бизнесменът е притежавал първото лицензирано обменно бюро у нас, открито през май 1991-ва, припомня "24 часа".

После имал застрахователни компании, които не могли да съберат нужния капитал при прелицензирането през 1999 г.

Заради бизнес начинанията му през 1994-та столичен вестник го описва като втория по богатство българин след Илия Павлов. Според "24 часа" самият Кръндев твърди, че това били щуротии.